SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Firmayı Bile Bulamamışlar!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yaklaşık 1 yıldan beri yurtdışından ilaç bekleyen fil hastası kadın, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan gelen, "İlaç yurtdışından temin edilemedi, üretici firmaya da ulaşılamadı" yazılı mektupla yıkıldı.

Dünyada 150 milyon insanda bir görüldüğü tahmin edilen ve Türkiye'de çok nadir görülen fil (Filariasis) hastalığına yakalanan 41 yaşındaki Semra Kolaç, yaklaşık 1 yıldan beri yurtdışından getirilmesi gereken ilacına ulaşamadığını belirterek yetkililerden yardım istedi. Türkiye'de şu ana kadar Alanya, Elazığ, Çubuk, Samsun ve son olarak da Malatya'da görülen fil hastalığı nedeniyle hayatını yaşayamadığını belirten Semra Kolaç, "İlacım 1 yıldır gelmedi. Şimdi de ilaç firmasına ulaşılamıyormuş. Lütfen
yetkililer ilacımın gelmesi için yardımcı olsun. Herkesin derdine çare var, benim derdime çare yok. Her gün ayaklarım sancılanıyor, yürüyemiyorum. Çok rahatsızlanıyorum, geceleri yatamıyorum. 24 saatim zehir oluyor, evde bile dolaşamıyorum. Türkiye'de bir tek bana ilaç bulunamadı. Ya benim derdim çok ağır ilaç bulunamıyor ya da beni hesaba katmıyorlar" dedi.

Semra Kolaç'a yazılan ve yurtdışından temin edilemeyen "Diethizine" adlı ilacın Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından onaylandığı belirtildi.

Öte yandan, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Semra Kolaç'a gönderilen 31 Ağustos 2007 tarihli yazıda, "Diethizine Tb isimli ilacınızın Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) İktisadi İşletmesi aracılığıyla yurtdışından temin edilebilmesi için gerekli girişimlerde bulunulmuş ancak TEB İktisadi İşletmesi tarafından 1 Ağustos 2007 tarih ve 664 sayılı yazı ile söz konusu ilacın yurtdışından temin edilemediği, üretici firmasından da yanıt alınamadığı bildirilmiştir" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız