SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Fırsat Bu Fırsat Diyorlar..'

A- A+ PAYLAŞ

Eğitim- Sen tarafından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ders ve ek ders saatlerini düzenleyen mevzuatı protesto edildi.

Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanlığınca düzenlenen basın açıklamalı eyleme KESK'e bağlı diğer sendikaların yönetici ve üyeleri de katıldı.Eğitim-Sen Şube Başkanlığı önünde toplanan 150 kişilik grup İnönü Caddesi-Atatürk Caddesi güzergahından yürüyerek Milli Eğitim Müdürlüğü önüne geldiler.

Sık sık sloganların atıldığı yürüyüşün ardından basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Şube Başkanı Erdoğan Canpolat, " AKP hükümeti bugüne kadar yaptığı her uygulama ile eğitim emekçilerini mağdur etmiştir ve yeni mağduriyetler yaratmaya devam etmektedir. Son olarak ek dersler ve yönetici atamaları ile ilgili olarak yapılan düzenlemeler ve uygulamalar, eğitimde yeni haksızlıklar ve eşitsizlikler ortaya çıkarmıştır" dedi.

Canpolat basın açıklamasında daha sonra şunları belirtti:

“ Geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından , ders ve ek ders saatlerini düzenleyen mevzuata ilişkin ciddi değişiklikler yapılmış, siyasal kadrolaşma yolunda önetici atama yönetmeliği yayınlanmıştır. Son bir kaç ay içinde yapılan hukuksal değişiklikler, eğitim emekçilerinin yaşadıkları sorunları çözmek bir yana , onların daha fazla mağdur olmasına neden olmuştur.

Yayınlanan ders ve ek derslere yönelik kararname ile öğretmenler herhangi bir nedenle okula gelmedikleri bir günde, örneğin mazeret izni aldıklarında, hasta sevki aldıklarında ya da raporlu olduklarında o günkü ders saati sayısının tümü ve ona karşılık gelen hazırlık ücreti de eklenerek kesilecektir. Hangi amaca yapıldığı bizce belli olan ancak 600 bin öğretmenin ders ve ek ders hakkını açıkça ellerinden alan bu uygulama ciddi bir haksızlık ve adaletsizlik yaratmıştır

13 Nisan günü yayınlanan yönetici atama yönetmeliği, AKP Hükümetinin siyasal kadrolaşma konusunda ne kadar gözü kara olduğunu göstermiştir. Yönetmeliğin 13 Nis an 2007 günü yayınlanmasının ardından AKP, yandaşlarını Cumartesi ve Pazar günleri toplayarak okulları paylaştırmıştır. Bu toplantılarda yönetici ataması için istenen koşullardan birisi de AKP ile olan ilişkilerdir. Bu durum göstermektedir ki, Cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarında ortaya çıkan ortam fırsat bilinerek, on binlerce yönetici ataması bir oldu bittiye getirilmek istenmektedir. Bunun örneklerini ilimizde de görmekteyiz.

Şu anda Milli Eğitim Müdürlüğünde onlarca okul müdürünün ve müdür yardımcısının atama onayı -hazırlanmaktadır. Bu atamaların hiçbirinde sınav kazanma, puana göre sıralama ve liyakat koşulu aranmamaktadır. Hatta hangi okulda boş kadroların olduğu ilan edilmeden isteklilerden dilekçe bile alınmadan atamalar yapılmaktadır. Eğitim-Sen bugüne kadar olduğu gibi eğitim emekçilerinin kazanılmış haklarına, emeğimize, geleceğimize ve ülkemize sahip çıkmaya devam edecektir”

Basın açıklamasının ardından eyleme katılanlar bir süre oturma eylemi de yaptıktan sonra toplu olarak ve sessizce sendika binasına kadar yürüdüler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız