SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fırsat Vermeyelim"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:53:00
A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, genel başkanlığını hemşehrimiz Prof.Dr. İzzettin Doğan'ın yaptığı Cumhuriyetçi Eğitim Merkezi (CEM) Vakfı'nın İstanbul'daki genel merkezini ziyaret etti. Bakan Topçu’yu Genel Başkan Doğan'ın kardeşi olan CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan karşıladı. Bakan Topçu, Doğan ve vakfı yönetimi ile bir süre görüştü. 

“ÇOK İYİ BİR BULUŞMA OLDU”

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’nun ziyareti ile ilgili olarak Yeni Malatya Muhabirine bilgi veren CEM Vakfı Başkanı Eşref Doğan, “Sayın bakanımız randevulu olarak bizim genel merkezimizi ziyaret etti. Ben de oradaydım. Çok güzel bir buluşma oldu. Sayın bakanımız bizi onurlandırdı. Bize bir hatıra olarak bir hediye olarak gelmişlerdi. Bizde Vakfı olarak Hz. Ali’nin sembolik olarak bir kılıcı olan Zülfikar hediye ettik sayın bakanımıza. Türkiye’nin birliğine, beraberliğine, geleceğine dua ettik. Çok güzel bir buluşma oldu. Tabi siyaset dışı, siyaset üstü bir anlayışla devleti yöneten kademelerin bizi bu şekilde ziyaretlerinden dolayı çok mutlu ve memnun olduk. Çok iyi bir buluşma oldu. Sayın bakanımız muharrem ayının başlaması nedeniyle; bir daha İslam dünyasında Kerbelaların olmaması adına çok güzel düşünceler ifade ettiler” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“BİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYELİM”

Ankara’da meydan gelen bombalı katliam ile ilgili olarak da değerlendirmede bulunan CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, “Allah bize güzel bir Türkiye, güzel bir ülke bahşetmiş. Her şeyden önce bu ülkenin insanları çok güzel.  Yani birileri bizleri ayrıştırmak, bir birimize düşman etmek istiyor. Bu tür oyunlara gelmemek lazım. Çünkü siz o bombayı patlattığınız zaman kimin hangi inançtan veya hangi etnik kökenden olduğunu ne bileceksiniz.  Ben Türkiye’yi İslam aleminde bir sancaktar ülke olarak kabul ediyorum. Bir örnek ülkedir. Teknolojisiyle, yetişmiş eleman gücüyle, yer altı ve yer üstü kaynaklarıyla ve dünya siyasetindeki prestijiyle gerçekten Türkiye çok mühim bir ülke. İşte buna fırsat vermek istemiyorlar. Biz insan olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşı olarak biz bir birimizi sevelim, bir birimize gönül kapısını açalım. Bir birimize diyalog kapısını açık bırakarak, bizi bölmek isteyenlere o fırsatı vermeyelim. Allah bir daha o kötü olayı göstermesin. 97 insan hayatını kaybetti. Kim olursa olsun hepside insan. Allah insanı eşrefi mahlukat olarak yaratmış. Dolayısıyla bu konuda acımız büyük.  Bir daha ne onu yaşarız, nede Kerbelaları yaşarız diye düşünüyorum” ifadelerini kaydetti. 

Bu arada, Bakan Yalçın Topçu’nun  Eşref Doğan'a fincan takımı ve Topkapı Sarayı'nı anlatan bir kitap hediye ettiği, Doğan’ın da Topçu'ya Hz. Ali'nin kılıcının resminin olduğu bir tablo sunduğu öğrenildi. 

Bakan Topçu, ziyaretine ilişkin olarak fotoğrafları kendi twitter adresinde paylaştı ve “Cem Vakfı Genel Merkezi ziyaretimizde canlarla buluşup, gündemi ve meseleleri hasbihal ettik” ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız