SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fırsata Dönüştüreceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:48:07
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Biz Malatya’yı Büyükşehir ile birlikte atağa kaldıracağız. Büyükşehir statümüz fırsata dönüştüreceğiz. Bu fırsatı değerlendirmek için çalışmalara şimdiden başladık” dedi.

İlçe ve belde gezilerini büyükşehire hazırlık kapsamında sürdüren Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır Darende’nin Ayvalı beldesini ziyaret etti. Gösterilen yoğun ilgiden dolayı Ayvalı sakinlerine teşekkür eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise ziyaretlerinin asıl amacının Büyükşehir Yasasını anlatmak olduğunu söyledi. Bütün ziyaretleri Malatya Belediyesi teknik kadrosuyla birlikte gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Çakır, “Bu arkadaşlarımız ziyaret ettiğimiz ilçe ve beldelerin sorunlarını ve bilgilerini alarak planlamaları yapıyorlar. Biz bir yıllık süre içinde bütün hazırlıklarımızı yapacağız. 2014 yılıyla beraber hizmet yapmak için sahalarda olacağız. Türkiye’deki değişimi hep birlikte izliyoruz. Her alanda Türkiye iyi bir istikrar yakaladı. Türkiye zor süreçlerden geçerek bu duruma geldi. Yerelde bu eksiklik hep hissedildi. Eski yapıyla belediyecilik hizmetleri yapmak zordu. Büyükşehir yasasıyla birlikte bu eksiklik giderildi. Şehirler arasındaki kaynak densizliği ortadan kaldırıldı. Biz Malatyayı Büyükşehir ile birlikte atağa kaldıracağız"dedi.

Ziyarette konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, 2014 yerel seçimleriyle beraber Malatya’da kalkınma hamlesi başlatacaklarını belirterek, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Malatya’da gerçekleştirmiş olduğu en büyük projelerden bir tanesinin Malatya'nın Büyükşehir statüsüne kavuşması olduğunu söyledi.

Büyükşehir yasasının vatandaşlar tarafından çok bilinmediğini vurgulayan Tüfenkçi, “Başbakanımız, yerel yönetimlerden geldiği için şimdiki belediyeler yasasıyla sınırlı hizmetlerin üretildiğini bilmekteydi. Hepimiz de buna şahitlik ettik. İlçe ve beldelerde bütçe yetersizliği, personel yetersizliği, araç ve gereç yetersizliği bütün belediye başkanlarını hizmet yapmakta zorladı. Başbakanımız artık yeni döneme geçilmesini istedi ve nüfus kriteri geldi. Bu kriterlerle beraber Malatya Büyükşehir oldu. Malatya'nın bütün ilçe ve beldeleri artık daha fazla hizmet alacak. Hizmetler hızlı ve etkin bir şekilde yapılacak” dedi.

Malatya’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte her ilçe ve beldenin değişim sürecine gireceğini belirten Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, ilçe belediyelerinin de kaynaklarının artacağını ve bu kaynakları iyi planlamalar yaparak doğru kullanacaklarını söyledi.

Yapılan toplantının ardından Belediye Başkanı Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır Ayvalı Belediye Başkanı Hamit Demir’i makamında ziyaret etti. Demir, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve beraberindeki heyeti Ayvalı’da görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Ayvalı ve belediye çalışmaları hakkında kısa bir brifing verdi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise mevcut durumda birçok ilçe ve belde belediyesinin gelirlerinin personel maaşlarına dahi yetmediğini belirterek, “Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte belde ve köylerin mahalleye dönüştürülmesine bağlı olarak nüfus kriterine göre gelir gelecektir. İl ve ilçe belediyeleri ise gelirlerinin yüzde 10’unu işte bu mahalleye dönüştürülen belde ve köylere hizmet için ayıracaklar. Dolayısıyla buralar çok daha fazla oranda hizmet almaya başlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Ziyarete Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, Ak Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Ayvalı Belediye Başkanı Hamit Demir, Sofular Belediye Başkanı Kamil Çelik, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Atay, Ahmet Ceyhan, Alican Bozkurt, bazı daire müdürleri, Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hulusi Boyraz ile AK Parti teşkilat mensupları katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız