SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Fırsatçıyı Bana Bildirin'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bürokratları ve bankaları sert bir dille eleştirerek, "Krizlerden sadece bürokratlar etkilenmiyorlar, her ayın 15'inde paralarını alıyorlar. Tefeci faizi isteyen bankalara bu dünyayı dar ederiz" dedi.

Malatya'da hizmete giren Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi'nin (ABİGEM) açılışına katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklığoğlu, konuşmasında bankalara tepki göstererek, "Ben hem finans sektörünün hem de reel sektörün başkanıyım. Ama şu anda yapılan fırsatçılıktan çok büyük sıkıntı duyuyorum. Haberiniz olsun. Haksızlık yaparsa, onu koruyamam. Kusura bakmasın. Tefeci faizine eşdeğer faiz uygulamaya kalkılırsa, bu dünyayı onlara dar ederiz. Faizleri yükseltirlerse, bunun hesabını boş bırakmayız. Fırsatçılık yapan banka oldu mu derhal bana ulaştırın" dedi.

Bürokratlara da tepki gösteren Hisarcıklıoğlu, krizlerden tek etkilenmeyen grubun bürokratlar olduğunu savunarak, "Krizlerden sadece bürokratlar etkilenmiyor. Ayın 15'i geldi mi, bir gün maaşını geç almazlar. Bir lira noksan almazlar. Ama bizim işlere gelince hemen takozu koyarlar" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, kriz ortamında hep kötü tarafların söylendiğini ancak bardağın sadece boş görünmemesi gerektiğini söyleyerek, "Bardağın her tarafı boş değil, dolu olan tarafları da var. Mali disiplin noktasında, bütçemizin geliri-gideri açısından devletimiz, burada eskiye göre çok iyi durumda. Enerji ve emtia fiyatlarındaki azalmadan dolayı petrolün fiyatı 150 dolarlardan 35 dolarlara indi. Hammadde fiyatları azalıyor, bundan dolayı da cari açığımız azalacak. Risk unsurunun bir tanesi buydu, bu azalacak. Bankaların genel olarak baktığımızda çürükleri ayıklandı, bu dönemde bankacılık sistemimiz güçlü. Yani, devletin üzerine yük olmayacaklar" şeklinde konuştu.

Hisarcıklıoğlu, önümüzdeki dönemde yükün azalabilmesi için bazı düzenlemeler de yapılması gerektiğini kaydederek, yeni teşvik yasasının sektörel, bölgesel ve proje bazında olması gerektiğine dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu, yabancı yatırımcı için yeni bir stratejinin de olması gerektiğini sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız