SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fırsatı Değerlendirmeliyiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:19:08
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Doğanşehir ilçesine doğalgazın geleceği bildirildi. İlçeye doğalgazın gelecek olması nedeniyle öğretmen evinde istişare toplantısı yapıldı.

Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, toplantıda yaptığı konuşmada, “28 Nisan 2013 tarihinde Bakanlar Kurulu aldığı bir kararname ile nüfusu 10 binin üzerinde olan yerleşim alanlarına o yerleşim alanındaki elektrik abone sayısının yüzde 60’ı kadar sayıda kişinin 335 TL yatırdığı takdirde oraya doğalgaz getirileceği konusunda bir taahhütte bulunuluyor. Bunun uygulaması için de o yerin İlçe Özel İdaresi bir bankaya hesap numarası açtı ve bunun ardından aboneler ücretini yatıracaklar. Bu sürede Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete’de yayımlandığı tarih olan 28 Nisan’dan 6 ay sonrası yani 28 Ekim tarihine kadar süremiz var. Biz bu yüzde 60 rakamına ulaşmak için Doğanşehir ilçemizin her bir ferdi pozisyonu ne olursa olsun buna gayret göstermeli. Yoksa daha sonraki yıllara uzun vadelere sarkacak olan bir konu olacak. Doğalgaz aboneliği için vatandaşlarımızı 335 TL yatıracak. Doğalgaz Abone Bağlantı Hesabı şöyle: Halk Bankası Doğanşehir Şubesi 20586300. Bu, hepimizin problemidir. Elbirliği ile hareket edersek bu rakamı yakalayabiliriz. Bu konuda hep birlikte bir çaba sarf etmemiz gerekiyor. Sizlerin de bu sayıya ulaşabilmemiz konusunda halkımıza ulaşmak ve bunu anlatmak konusunda bir öneriniz varsa buna da açığız” dedi.

Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman ise “Biz 28 Ekim 2010 tarihinde, Enerji Piyasası Genel Müdürlüğüne bir yazı yazarak doğalgaz talebinde bulunduk. Bizim talebimize cevaben Malatya Doğalgaz A.Ş, bize şöyle bir yazı gönderdi. ‘Doğanşehir ilçesi için talebiniz değerlendirilmiş olup, yapılan fizibilite çalışmalarından teknik ve ekonomik olarak verimli bulunmamıştır. İlçenizdeki doğalgaz kullanım talebine yönelik gelişmelere göre tekrar değerlendirme yapılacaktır’ denilmekteydi. Şimdi önümüze bir fırsat çıktı. Bu fırsatı değerlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Kaymakam Mehmet Soğukpınar, Belediye Başkanı İbrahim Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Söylemez, İşadamları İbrahim Güngör, Bülent Özdemir, Hüseyin İlhan, İlçe Müftüsü Mehmet Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Murat Kavuncuoğlu, İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahman Doğan, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Elif Eylem Koca, CHP İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, MHP İlçe Başkanı Muzaffer Çelebi, Belediye Encümenleri, Mahalle Muhtarları, Okul Aile Birliği Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız