SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Fırsattır, Yararlanılmalı..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da "Küçük İşletmeler Kredi Toplantısı" yapılarak, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere (KOBİ) verilecek kredi konusu anlatıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda düzenlenen Küçük İşletmeler Kredi Toplantısı'nda, Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Hazine Müsteşarlığı işbirliği ile bankalar tarafından sağlanacak olan küçük işletmelere yönelik krediler konusunda ayrıntılı bilgi aktarıldı.

Küçük İşletmeler Kredi Toplantısının açılış konuşmasını yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, bu programın bir hibe değil, kredi olduğunu belirterek, "Dünyada gündemde olan finansal krizin olduğu bugünlerde, küçük işletmeler için bu kredi bir fırsattır. Yararlanılmadır. Bu kredinin yatırım ve üretim kapasitesini arttıracağını ümit ediyorum. Bu imkan çok yakından değerlendirilmeli" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın da, Doğu ve Güneydoğu'dan Malatya'ya göç olması nedeniyle istihdam sorunu yaşandığını ifade ederek, "Umarız bu tür programlar ile işsizliğin önlenmesi bakımından iyi bir başlangıç olur" ifadelerini kullandı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, "Küçük işletmelerin dünya ülkeleri ile rekabet edebilmelerini sağlamak hepimizin görevidir. Küresel rekabet şartlarında KOBİ'lerin rekabet gücünü arttırmamız kaçınılmaz gerçektir" dedi.

KOBİ'lerin finansal sıkıntıları olduğunu, bu program ile bu sıkıntıların biraz olsun giderileceğine inandığını vurgulayan Hasan Erkoç, "Bu gibi programlarla KOBİ'lerin önü açılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği Delegasyonu Güray Vural da, 2003 yılında Kocaeli, İzmir ve Gaziantep illerinde başlatılmış olan "Küçük İşletmeler Kredi" programını Malatya'ya kadar uzattıklarını, 49 az gelişmiş ilde 50'den az işçi çalıştıran, 1 milyon Euro'dan az öz varlığı olan küçük işletmelerin bu krediden yararlanacağını dile getirdi.
Vural, bu programdaki amacın, küçük işletmelere kredi verip, istihdam meydana getirerek, ekonomiye katkı sağlamak olduğunu vurguladı.

Protokol konuşmalarından sonra Alman Kalkınma Bankası'ndan Melih Çadırcı, Akbank'tan Cüneyt Şelvi, Garanti Bankası'ndan Selin Öz, İş Bankası'ndan İbrahim Hamarat ve Şekerbank'tan Selda Togay tarafından krediler konusunda bilgi aktarıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız