SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fırtına Uçurdu, Yıktı, Yaraladı!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:12:20
Fırtına Uçurdu, Yıktı, Yaraladı!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 6 Ocak Salı günü sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına Malatya genelinde gündelik hayatı yoğun bir şekilde olumsuz etkilerken, Çevreyolu altında bulunan Vergi Dairesi Başkanlığı (Maliye) binasının çatısının uçması sonucunda 2'si ağır 4 kişi yaralandı. Öğretmenevi karşısındaki 2 katlı bir binanın çatısının da uçması sonucunda 1 kişi yaralandı. Her iki kazadaki 5 yaralı çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na mensup 90 personelin Maliye binası çatısına çıkarak, tehlike arzeden yapıları onarıp, sabitlediği öğrenildi. İtfaiye Dairesi Başkanı Hanifi Acar, "İzinli olan personelimizi de görev başına çağırarak, kentteki tüm olaylara müdahale etmek için çalışıyoruz" dedi. 

Malatya-Elazığ Karayolu'ndaki bir aydınlatma direği trambüs için enerji sağlayan hatların üzerine devrildi. Fuzuli Caddesi'nde fırtınanın şiddetiyle yıkılma sürecine giren yetişkin bir ağaç Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından budanarak yıkılmaktan son anda kurtarıldı. Demirciler Çarşısı Sobacılar Sokak'ta işyerlerinin çatısı uçtu. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Malatyahaber.com ve Yeni Malatya Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, fırtınanın yarattığı olumsuzlukların giderilmesi ve sınırlı tutulması için ilgili tüm personelin sahada olduğunu söyledi. Başkan Ahmet Çakır, "Gelişmeleri dakika dakika takip ediyoruz ve müdahale edilmesi gereken tüm gelişmelere müdahale ediyoruz. İlgili tüm personelimiz sahada aktif biçimde çalışıyor. Rüzgarın yarattığı sorunların giderilmesi ve yaratabileceği olumsuzlukların sınırlı tutulması için anında müdahale edecek ekipler oluşturduk. Özellikle İtfaiye ekiplerimiz maliye binası çatısındaki sorunların giderilmesi için yoğun bir çalışma yaptı" diye konuştu.

Maliye Binasının Çatısı Uçtu: 2'si Ağır 4 Kişi Yaralandı 

Salı günü sabahın erken saatlerinden itibaren şiddetini hissettiren fırtınanın en şiddetli etkisini Çevre Yolu altındaki Gelir İdaresi Başkanlığı (Maliye) binasında gösterdi. Yapımına 1995 yılında başlanan ve 2000 yılında hizmete giren Gelir İdaresi Başkanlığı binasının çatısı rüzgarın etkisiyle uçtu, meydana gelen yıkım bina çevresinde yürüyen 2'si ağır 4 kişinin yaralanmasına yol açtı. 

Yaralananların arasında 6 yaşında Efe Metin isimli bir çocuğun olduğu ve Turgut Özal Tıp Merkezi Genel Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'ne kaldırıldığı öğrenildi. Minik Efe'nin annesi Meral Metin ise Malatya Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olayda yaralanan bir başka kişi olan Mustafa Akgeyik ve Hüseyin Bulut ise Turgut Özal Tıp Merkezi Beyin Cerrahi Yoğun Bakım'da tedavi altına alındığı öğrenildi. Hüseyin Bulut Turgut Özal Tıp Merkezi Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitesi'nde solunum cihazına bağlı olarak tedavi altına alındı. 

Bu arada, Malatya Öğretmenevi karşısındaki iki katlı bir binanın çatısından düşen parçalar da bir başka kişinin daha yaralanmasına yolaçtı, Bu olaydaki yaralı şahıs ile birlikte rüzgar kaynaklı olaylarda yaralanan kişi sayısı 5'e çıktı. 

102 Çatı Uçması İhbarı Geldi, İtfaiye 2 Yangına Müdahale Etti

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar saat 14.30 itibariyle kendilerine 102 çatı uçması ihbarı geldiğini, rüzgarın tetiklediği nedenlerle meydana gelen 2 yangına da müdahale ettiklerini bildirdi.  

İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar Yeni Malatya Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle, merkezde 102 ihbar aldıklarını, bunlardan ikisinin yangın ihbarı olduğunu belirterek, yangınlara büyümeden müdahale ettiklerini söyledi. Acar, ihbarların büyük bölümünün çatı malzemelerinin uçması olduğunu belirterek, 12 çatıda büyük hasar meydana geldiğini söyledi. 

Acar, 50'den fazla pano, levha, güneş enerjisi düşmesi, yıkılması gibi olaya müdahale ettiklerini belirterek "Diğer ihbarlarda çok ciddi sıkıntılar yok, Tüm arkadaşlarımız saha taraması yapıyor, ihbarlara anında cevap vermeye çalışıyor" dedi. 

Aydınlatma Direği Trambüs Enerji Hattının Üzerine Yıkıldı 

Şiddetini öğlen saatlerine doğru daha da artıran fırtına nedeniyle, Malatya Elazığ Karayolu'nun  Orduzu Pınarbaşı mevkii yakınındaki aydınlatma direği, trambus için elektrik sağlayan enerji hatlarının üzerine devrildi. Olay yerine yakın yerde olan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince yolda önlem alınarak araç geçişleri kontrollü sağlandı. Kent merkezi ile Turgut Özal Tıp Merkezi arasında orta refüjde bulunan 10'a yakın aydınlatma direğinin devrildiği bildirildi.  Bu arada test sürüşü için güzergâhı kullanan troleybüsler de yolda kaldı.

Tabelalar Yerle Bir!..

Fırtına etkisiyle, kent merkezindeki ana cadde ve sokaklarındaki çok sayıda işyerine ait tabelaların söküldüğü görülürken, üniversite yolundaki bir inşaat şantiyesinin giriş tabelası yerle bir oldu. Tabelaların düşmesi nedeniyle herhangi bir yaralanma meydana gelmediği öğrenildi. 

Bakırcılar Çarşısında Çatılar Uçtu

Bakırcılar Çarşısı yakınlarındaki Sobacılar Sokak'da bulunan iş yerlerinin ise çatıları uçtu. Büyük bir gürültü ile yola düşen çatı parçaları korkulu anlar yaşattı. 

Fuzuli Caddesi Trafiğe Kapatıldı 

Fuzuli Caddesi'nde ise bir ağacın yıkılma tehlikesinde olması dolayısıyla yol trafiğe kapatıldı. Malatya Belediyesi'ne bağlı ekipler, yakılmak üzere olan ağacı budamaya başladıkları öğrenildi. 

Minarenin Alemi Uçtu

Tekmezar Camii'nin minaresinin alemi de fırtına sırasında uçtu. Park halindeki araçların üzerine düşen alem, hasara yolaçtı.

Bahçe Duvarı Yıkıldı

Karakavak Mehmet Ejder Caddesi üzerinde de müstakil bir evin bahçe duvarı yıkılınca olay AFAD’a ihbar edildi. Bölgeye giden AFAD ekipleri burada Belediye görevlileri ile birlikte duvarın enkazının altına bakarak, yıkım esnasında altta kimsenin kalıp kalmadığını kontrol ettiler.  Çalışmalarda duvarın altında kimsenin kalmadığı tespit edilince herkes rahat bir nefes aldı.

Polisten 'Dışarı Çıkmayın' Anonsu

Malatya kent merkezinde polis ve zabıta arabalarından vatandaşlar rüzgarın yaratabileceği tehlikelere karşı uyarıldı. Polis aracı megafonlarından 'Şiddetli rüzgar nedeniyle yaralamalı kazalar meydana gelmektedir. Can güvenliğiniz için zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın' anonsu yapıldı. 

Sürücüler Zor Anlar Yaşadı

Fırtına nedeniyle, bazı araçların plastik aksesuarlarının yerlerinden çıktığı, araçlarına binen ve araçlarından inen sürücülerin ise rüzgârın etkisi altında kalan kapıları açmakta zorlandıkları görüldü. 

Haber Kaynağı : Savaş Barış- Güler Hazar - Burhan Karaduman - Ferdi Durdu Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız