SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Fişlenme Korkusu Yaşıyorlar'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Celal Berktaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya gezisi kapsamında  ziyaret ettiği İnönü Üniversitesi’nde düzenlenen törene katılacak akademisyenlerin kağıt imzalatılarak belirlendiğini ifade ederek, ‘’Bugüne kadar örneği görülmemiş bu uygulama nedeniyle İnönü Üniversitesi’ndeki kimi akademisyenler fişlenme korkusu yaşıyor. Demokratik bir ülkede böyle bir uygulama kabul edilemez’’ dedi. Berktaş, hal binası ve Doğu Garajı'nın yapımının üzerinden bir yıl bile geçmeden kullanılamaz hale gelmesinin kamu kaynaklarının peşkeş çekilmesi olduğuna vurgu yaparak, 'Bu konuda suç duyurusunda bulunmuk için hukuk komisyonumuz hazırlık yapacak'' açıklamasını yaptı.

 

TV Malatya’da Niyazi Doğan tarafından hazırlanıp sunulan Aklın Yolu programına katılan CHP Malatya İl Başkanı Celal Berktaş, başta Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Malatya ziyareti olmak üzere Malatya gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’ya, 9’u başbakanlık döneminde olmak üzere toplam 11 ziyaret gerçekleştirmesinin büyük bir kazanım olarak lanse edilmesinin boş bir propaganda olmaktan öte bir anlam taşımadığını belirten Celal Berktaş, ‘’Bu ziyaretler Malatya’ya ne kazandırdı? Malatya'nın hiçbir sorununa köklü çözüm üretilemedi. Bu şehrin istihdam kaynakları olan Sümerbank, Tekel Sigara Fabrikası kapatıldı, binlerce işsiz yaratıldı. Şeker Fabrikası da kısa bir süre önce satış programına alındı. Hükümet yeni iş alanları açmak yerine binlerce insanın ekmek kapısını kapatmayı tercih etti. Açılıştan bir gün önce Malatya Belediyesi’ndeki bir gece yarısı operasyonu ile ruhsatı verilen Malatya Park'ı açmak marifet değil. Bir alışveriş merkezi açarak bu kente hizmet ettiğinizi mi sanıyorsunuz? Yüzlerce küçük ve orta ölçekli esnaf bu yüzden batma tehlikesi ile karşı karşıya gelecek’’ şeklinde konuştu.

 

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü’nün, başbakanın katılımı ile düzenlenen törene katılacak akademisyenlerin belirlenmesi amacıyla akademik personele kağıt imzalattığını ve CHP Yönetimi olarak bu uygulamayı eleştiren bir basın açıklaması yaptıklarını hatırlatan CHP İl Başkanı Celal Berktaş, ‘’Böyle bir uygulama bugüne kadar görülmedi. Antidemokratik bu uygulama karşısında sessiz kalmamız mümkün değildi. CHP İl Yönetimi olarak uygulamayı eleştiren bir açıklama ile bu tür uygulamaların yaratacağı antidemokratik zeminlerin tehlikeli gelişmelere yol açabileceği uyarısını yaptık. İnönü Üniversitesi’nde bu tür nedenlerle akademik personel fişlenme korkusu yaşıyor. Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik saygı duyduğum bir insan, diyalogumuz da iyidir. Malatyalı bir bilim insanı, değerli bir hemşehrimiz. Şehrimizin ve üniversitemizin gelişmesi için yapacağı her çalışmayı destekleriz, elimizden gelen yardımı da yaparız. Ama bu tür antidemokratik uygulamalara da karşı çıkarız. Siz bunu güvenlik tedbiri olarak izah edemezsiniz’’ dedi.

 

6 Milyon TL’nin Hesabını Sormak İçin Suç Duyurusu Yapacağız

 

Bir soru üzerine, Malatya Belediyesi’nin kamu kaynaklarını yerinde ve verimli kullanmadığına  vurgu yapan Celal Berktaş, yaklaşık 6 milyon TL’ye mal olan yeni hal binası ve Doğu Garajı’nın yapımının üzerinden bir yıl geçmeden kullanılamaz hale geldiğini, bu nedenle devletin ve milletin parasal kaynaklarını peşkeş çekenlerin hesap vermesi için suç duyurusu yapmaya hazırlandıklarını açıkladı. CHP Hukuk Komisyonu’nun konuyu incelediğini belirten Celal Berktaş, ‘’Doğu Garajı ve hal binasının durumu içler acısı. Her iki yeri geçtiğimiz hafta ziyaret ederek oradaki esnafı dinledik. Esnaf adeta kan ağlıyor. Yapımının üzerinden bir yıl bile geçmemiş iken her iki yapı da tel tel dökülüyor. Doğu Garajı harabeye dönmüş, zemini çöküyor. Buraya 1.5 milyon TL harcanmış, Cemal Akın döneminin belediye başkan vekillerinden birinin arazisi olduğu ileri sürülüyor. Her şey açığa çıkarılmalı. Kim nereye, hangi parayı, ne için, kime peşkeş çekmiş ise ortaya çıkarılmalı ve hesabı sorulmalı. Hal binasının durumu da farklı değil. Duvarlar çatlamış, tavanlar akıyor, elektrik kabloları çukurun içinde…Her yer çukur…Her iki yapıya 6 milyon TL’yi aşkın para harcanmış. Bu para, peşkeş çekilmiş, kamu kaynakları çarçur edilmiştir. Bunu yapanlar hesabını vermeli Ahmet Çakır yönetimi geçmiş yönetimin yanlışı varsa –ki olduğu açık- hesabını sormalıdır bu yanlışların’’ şeklinde konuştu.

 

Doğalgaz Skandalının Takipçisiyiz

 

Yasal zorunluluk bulunmasına karşın Malatya Belediyesi’nin 5 yıl boyunca doğalgaz dağıtım şirketine ortak edilmemesi konusunun da takipçisi olduklarını vurgulayan CHP İl Başkanı, ‘’Bu ortaklığın bugüne kadar gerçekleştirilmemesi nedeniyle Malatya Belediyesi’nin kayıpları doğru hesaplanmalı, en son kuruşuna kadar ödenmelidir. Aksi takdirde milletvekilimiz Mevlüt Aslanoğlu’nun konuyu EPDK’ya taşıyacağı da bilinmelidir’’ şeklinde konuştu.

 

Malatya Belediyesi’ndeki imar yolsuzluğunun derinlemesine araştırılması gerektiğini de söyleyen CHP İl Başkanı Celal Berktaş, ‘’Konu yargıya intikal ettiği için çok fazla yorum yapmak doğru değil. Ama bu işin sadece belediyedeki bir müdürün görev yerinin değiştirilmesi ile kapatılması yoluna gidilmemelidir. Tam tersine ucu nereye dokunursa dokunsun son noktaya kadar gidilmesi gerekir. Sayın Ahmet Çakır’ın da daha önce ortak olduğu bir inşaata ait bir dosyanın da olduğu ileri sürülüyor. İşadamı, siyasetçi, bürokrat, kim olursa olsun gereken yapılmalıdır. Şeffaf, dürüst bir yönetimin gereği budur’’ dedi.

 

Mevlüt Aslanoğlu Aday Olmazsa Biz Aday Yaparız

 

CHP İl Başkanı Celal Berktaş, 2011’de yapılacak milletvekili genel seçimlerinde hedeflerinin 100 bini aşkın oy ve 3 milletvekili olduğunu vurguladı. Berktaş, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’nun yakın çevresine ‘’Görev süremin bitiminden sonra Malatya’dan aday olmam, Malatya’da siyaset yapmam sözkonusu değil. Bu konudaki kararım kesin’’ dediğinin hatırlatılması üzerine ‘’Mevlüt Bey TBMM’de tek başına Malatya’nın sorunlarını çözmek için cansiperane mücadele veriyor. 2 dönemdir Malatya ve Türkiye için çok önemli işlere imza attı. Malatya’nın 2007 seçim sonuçları onu kısmen üzdü, ama o heyecanını kaybetmeden çalıştı. O kadar ki, bu yolda sağlığını bile düşünmedi. Yaklaşık bir aydır sağlık sorunları vardı, ama artık meclise döndü. İfade ettiğiniz sözlerine gelince, Mevlüt Bey’in aday olmazsa biz aday yaparız. O konuda CHP’li vatandaşlarımız rahat olsun’’ diye konuştu.

 

Mahalle Muhtarlarını Ziyaret Ederek Sorunların Çözümüne Yardımcı Oluyoruz

 

Celal Berktaş, 3 aydan bu yana merkez mahalle muhtarlıklarını düzenli olarak ziyaret ettiklerini, bu ziyaretler sırasında mahallelerin sorunlarını güncel olarak yeniden tespit ettiklerini söyledi. Mahallelerin sorunlarının çözümünde bu ziyaretlerin önemli bir fonksiyon üstlendiğine dikkat çeken Berktaş, ‘’Bu konuda Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum. Çünkü gittiğimiz mahallelerin sorunlarını kendisine ilettiğimizde bu sorunları çözmek için gereken çalışmaları başlattı. Hassasiyeti nedeniyle sayın başkana teşekkürlerimi iletiyorum. Bugüne kadar 30 mahalleyi gezdik. Tüm mahalleleri ziyaret edeceğiz. Ayrıca belde ve ilçelerde de sağlık taramaları yapılacak etkinlikler düzenleyeceğiz’’ diye konuştu. Celal Berktaş, CHP'li Arguvan, Pütürge, Doğanşehir ve Hekmihan ilçe belediyeleri başta olmak üzere Malatya'daki 8 CHP'li belediyenin başarılı çalışmalara imza attığını, Malatya Belediye Meclisi ve il genel meclisi üyelerinin de Malatya'nın sorunlarının çözümüne önemli katkılar sağladığını söyledi.

 

İl Başkanlığına Yeniden Adayım

 

CHP İl Başkanı Berktaş, kendisinin 2011’de milletvekili aday adayı olup olmayacağına yönelik bir soruyu yanıtlarken ise, ‘’1989 – 2009 yılları arasında 18 yıl partimde aktif yöneticilik yaptım. 2007 Ekim ayında genel başkanımız Sayın Deniz Baykal’ın isteği üzerine yeniden il başkanlığı görevini üstlendim. Sadece 2005-2007 arasında yönetici değildim. Onun dışındaki 18 yılda aktif yönetici olarak çalıştım partimde. Ama şimdi benim tek ve en önemli görevim, hedefim CHP’yi Malatya’da en iyi sonucu alacak şekilde 2011 seçimine ya da erken bir seçime hazırlamaktır. Önümüzdeki dönemde il başkanlığı kongresi var, bu kongrede yeniden aday olacağım. Aldığımız parti terbiyesi, bize partimizin yetkili kurullarının yüklediği her görevi yerine getirme sorumluluğunu yüklüyor. Hiçbir görevden kaçmayız, ama koltuk sevdamız da asla olmadı, olmayacak. Tek düşüncemiz Malatya halkının mutluluğu ve CHP’nin başarısı. Bu yolda kararlılıkla çalışıyoruz’’ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız