SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fitch Çalık'ın Notunu Kırmış!

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:17:20
Fitch Çalık'ın Notunu Kırmış!
A- A+ PAYLAŞ
Uluslararası kredi derecelendirme kurumlarından Fitch Ratings, Ahmet Çalık'ın yönetim kurulu başkanı olduğu Çalık Holding'in notunu kırdı.
 
Fitch Ratings'in kredi derecelendirmesinin yanı sıra Çalık'ın medya kuruluşlarının satışının ertelendiğine dair haber de Gazeteport'ta yayınlandı.
 
Söz konusu haberler şöyle:
 
"FİTCH ÇALIK'IN NOTUNU KIRDI
Fitch Ratings, Çalık Holding'in yabancı ve yerel para cinsinden 'B-' olan olan uzun vadeli kredi notlarını ve 'BB-' olan Ulusal Uzunvadeli notunu negatif izlemeye aldığını bildirdi
 
Fitch ayrıca, GlobusFinance S.A.'ın Çalık Holding tarafından garanti edilmiş 2012 vadeli 200 milyon Dolar tutarındaki tahvillerinin 'B-' olan notunu da negatif izlemeye aldı. 
      
Fitch buna ek olarak Çalık Holding'in bağlı ortaklığı GAPGüneydoğuTekstil'in BB-(tur) olan Ulusal Uzun vadeli kredi notunu da negatifizleme kapsamına dahil etti. 
      
Fitch yaptığı açıklamada, notların negatif izlemeye alınmasının Çalık Holding'in refinansman durumuna yönelik endişeleri yansıttığını vurguladı.
 
Çalık'ın 200 milyon ABD Doları tutarındane Eurobond'unun vadesinin gelmekte olduğunu ve bu borcun yeniden finanse edilmesinde riskler gördüğünü vurguladı."
 
"ÇALIK SATIŞI ERTELEDİ..
Çalık yeni yılın ilk ayında satışa çıkartacağını açıkladığı medya varlıklarının satışını ertelediğini açıkladı.
 
TPG Capital, KKR ve Time Warner, Çalık’ın medya varlıklarının satışı için görüşmeler yürütüğü konuşuluyordu. 
 
Satış için Goldman Sachs'a yetki verildi ve teklif süresi 18 Ocak'ta sona erecekti. Yeni gelen açıklamada  teklif süresinin 24 Ocak'a kadar uzattıldığı açıklandı.
 
Çalık Holding, 2 milyar dolara 2010 yılında SAbah ve ATV'yi alarak Türkiye'nin ikinci büyük medya grubu olmuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız