SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fitne Maksatlı Yapılmıştır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:58:23
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Memur Sen adına Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Hanifi Acar, “ Hz. Peygamberimiz'e hakaret içeren film, tamamen fitne çıkartmak maksadı ile yapılmış bir davranıştır. 
 
Hz. Peygamberimiz'e hakaret içeren filmin gösterilmesi nedeniyle sendika binasında sendika yöneticileriyle birlikte basın açıklaması yapan Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Hanifi Acar, “Son günlerde Hz. Peygamberimiz (s.a.s)'e hakaret içeren filmin gösterilmesi alçaklığın en aşağısıdır. Bu tamamen fitne çıkartmak maksadı ile yapılmış bir davranıştır. Müslüman Aleminin sabrının zorlanması adına yapılan çirkinlikler insanlığın huzur ve barışını zedelemekten başka bir netice veremez. Yaşadığı zamanı tarihe Asr-ı saadet olarak nakşetmiş rahmet Peygamberine birkaç tane sülük ve böceğin söyleyeceği hiçbir söz yoktur. En uzak ülkelerin bir birine çok yakınlaştığı, arada hiçbir engelin kalmadığı günümüzde son din olan yüce İslam dinine ve onun şanlı Peygamberi son Peygamber Hz. Muhammed (sas)'e herkes saygı göstermelidir. Özellikle kendilerini ileri, sözde medeni, demokrat gören ABD ve batılı ülkelerde yapılan bu densizlikleri kınıyoruz."
 
Karikatür, içki festivalleri, Kur'an yakma girişimleri ve bu tür filmlerin amacı fitne ve provokatörlüktür, Ne yazık ki bu tip olaylarla yapılan edepsizlikler Batı'da bir alışkanlık haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.
 
“Özellikle demokrasi kahramanı gibi gözüken ABD yetkililerinin ikiyüzlülüğünü görmekteyiz. Unutulmasın ki bu tür girişimler, barış ve huzur dini olan İslam’ın, hayat kaynağımız olan Kur'an-ı mucizil beyan'ın ve Alemlere Rahmet olarak gönderilen son Peygamber Hz.Muhammed'in (sas) yüceliğine en küçük bir halel getiremez. Sadece bunu yapanların sapık düşüncelerini ve sözde demokrasi, özgürlük havarisi ülkelerin ve yöneticilerinin gerçek yüzlerini ortaya koymaktadır. Bu rezalete karşı tüm Müslümanları şiddete başvurmadan tepki göstermeye davet ediyoruz. ABD'de yaşanan bu film rezaleti sona erdirilmelidir. Hıristiyan dünyası bu ve benzeri alçakça girişimlere karşı olduklarını dile getirmelidir. İnsan hakları savunucusu olduğunu iddia eden batılılar, samimiyetlerini göstermek için yaşanan bu rezalete tepki göstermelidir."diyen Acar, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:
 
“Bilişim çağında yaşadığımız için insanların önünde İslam'dan başka bir alternatif kalmadı. Bazı insanlar ciddi manada bundan rahatsız oluyor. İslam'ı tercih edip Müslüman olmada çok ciddi bir yükseliş var. Bunu hazm edemeyen habis ruhlu bazı komiteler olacaktır. Bunlara alışmamız ve çok dikkatli olmamız lazım. Söz konusu provakatif filmin ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi mümkün değildir. Ancak bununda Libya da ABD büyükelçisinin öldürülmesine gerekçe olması düşünülemez. Bu tür Şiddet olaylarını İnsani ve İslami referanslarla izah etmek mümkün değildir, İslam'a ve Müslümanlara zarar vermekten başka hiçbir işe yaramaz. ”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız