SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fiyaskoyla Play-Off'a.. 3-2

A- A+ PAYLAŞ

2006- 2007 sezonunda Lig A'da şampiyonluk için favorilerin başında gelen Malatyaspor, "kötü yönetim"den kaynaklanan sorunlarla boğuştuğu sezonda 34 maçlık fikstürü, Kocaeli'deki "fiyasko" sonuçla tamamladı.

Geçtiğimiz hafta kendi sahasındaki "çok önemli" maçta Samsunspor'la 0-0 berabere kalan ve kalecisinin üstün oyunuyla mağlubiyetten kurtulan Malatyaspor, "mutlak galibiyet" için 34. haftaya puan cetvelinin 14. sırasında giren, "paf takım" destekli Kocaelispor'la mücadele etti.

Bir alt ligden geldiği Lig A'da geçtiğimiz hafta şampiyon olarak Süper Lige çıkma başarısını gösteren Gençlerbirliği Oftaş'tan sonra, lige direkt çıkacak ikinci takım olabilme umudunu son haftaya bırakan Malatyaspor'a Kocaeli'nde galip gelmesi, rakibi İstanbul B.Şehir'in ise mağlup olması gerekiyordu. Ancak, Malatyaspor haftaya bir puan önde giren İstanbul B.Belediye'nin maç sonucuna gerek kalmadan, Kocaelispor karşısında "galip gelmeyi beceremeyince", umudunu Süper Lig'e yükselecek 3. takımın belirleneceği play-off maçlarına bıraktı.

İstanbul B.Belediye ise İstanbulspor'u 2-0 mağlup ederek Süper Lige yükselen ikinci takım olurken, geçen yıl Malatyaspor'da süper ligden düşme şokunu yaşayan oyuncuları Mert Korkmaz ve Sertan Eser, bu kez Süper Lig sevinci yaşadılar.

Kocaelispor maça Süper Genç takımından Emirhan ve Berkay'la başladı..

Maçı izleyenler arasında, MHK Başkanı Mustafa Çulcu'da vardı...

Kocaelispor taraftarı maça ilgi göstermezken, yaklaşık 500 Malatyaspor taraftarı maçı izledi...

Ve Maç...

STAD: İsmetpaşa

HAKEMLER: Mustafa Kamil Abitoğlu, Bahattin Duran, Özgür Kaya, 4. Hakem Mustafa Öğretmenoğlu,

KOCAELİSPOR: Taylan, Koray, Mehmet Kahraman, Muhammet,
Emirhan, Umut (Dk. 63 Serhat), Haydar, Cem Sinan (Dk. 73 Mehmet Akdemir), Berkay (Dk. 59 Oktay), Taner Gülleri, Yunus,

YEDEKLER: Yk. Hakan, Özgür, Serhat, Mehmet Akdemir, Cihan, Oktay.

MALATYASPOR: Şenol, Serkan Bensol, Mehmet Budak, Turgay, Ramazan, Ulaç (Dk. 46 Atilla), Hakan Bayraktar, Serdar Samatyalı, Johanson (Dk.76 Hakan Söyler, Senkerik (Dk. 69 Engin), Taner,

YEDEKLER: Yk. Bora, İlhan, Atilla, Alper, Eray, Hakan Söyler, Engin.

GOLLER: Dk.4 ve Dk. 34 Taner Gülleri, Dk. 24 Mehmet Kahraman (Kocaeli), Dk. 8 Johanson ve Dk. 69 Ramazan (Malatyaspor)

SARI KARTLAR: Emirhan (Kocaelispor), Johansson, Şenol, Taner (Malatyaspor)

4. dakikada Kocaelispor atağı sağdan gelişti. Ortalanan topa Taner Gülleri, penaltı noktası üzerinden dönerek voleyi yapıştırdı ve Malatyaspor ağlarına gönderdi: 1-0

8. dakikada Malatyaspor'un kazandığı korner atışını Serdar Samatyalı kullandı. Bu futbolcunun cezaalanına gönderdiği topa Johanson iyi yükseldi ve kafayla fileleri havalandırdı: 1-1

11. dakikada Ulaç soldan kornerle durduruldu. Atışı yine Serdar kullandı. Direkt kaleye gönderdiği topu Kocaeli kalecisi yumrukla kornere çeldi. İkinci korner atışından gelen topla cezaalanı dışında buluşan Serdar'ın şutu üstten aut.

24. dakikada Kocaelispor Mehmet Kahraman'ın attığı golle skoru 2-1'e taşıdı.

34. dakikada Kocaeli atağı yine sağdan gelişti. Malatyaspor defansının ofsayt diye duraksadığı pozisyonda sağdan ortalanan topu Taner Gülleri kaleye gönderdi: 3-1

37. dakikada Malatyaspor atağında Serdar kornerle durduruldu. Atıştan sonuç yok.

İlk yarı 3-1 ev sahibi takımın üstünlüğüyle kapandı.

52. dakikada yan hakemin ofsayt tesbitine rağmen sağdan topu süren ve kaleci Şenol'u da geçen Kocaelili oyuncu topu filelere gönderdi. Geçersiz olan bu gol sonrası Şenol'la Kocaelili oyuncu arasında itişme yaşandı.

54. dakikada Serdar Samatyalı'nın 6 pas çaprazından vurduğu top, kornere çıktı. Korner atışından gelen top Kocaeli kontraatağına dönüştü. Topu süren Cem Sinan'ın uzaktan şutu Şenol'da kaldı.

64. dakikada Johanson'un uzaktan vuruşu Kocaeli kalesinin yanından aut.

66. dakikada Senkerik'in Kocaeli cezaalanı içerisinde uygun pozisyondaki vuruşu yan ağlarda kaldı.

67. dakikada Serdar'ın cezaalanı içerisinde çaprazdan şutu defanstan döndü.

68. dakikada Malatyaspor peşpeşe iki mutlak gol fırsatından yararlanamadı. Sağdan ortalanan topla 6 pasta buluşan Taner'in kafa vuruşunda top Taylan'dan döndü. Serdar Samatyalı bu topu aldı ve tekrar ortaladı. Taner'in aynı noktadan yatarak vuruşunda top bu kez üstten auta çıktı.

69. dakikada Malatyaspor ikinci golünü attı. Sağdan gelişen atakta ortalanan topu Ramazan yakın mesafeden Kocaeli ağlarıyla buluşturdu: 3-2

80. dakikada Atilla'nın cezaalanı sağ çaprazından şutu çok üstten aut.

82. dakikada Kocaeli cezaalanındaki karambolde, Atilla'nın vuruşuyla kaleye gitmekte olan topu defans son anda çizgi üzerinden uzaklaştırdı.

Karşılaşma 3-2 Kocaelispor'un galibiyetiyle sona erdi.

FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız