SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fiyat Artışını Gerektirecek Durum Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:33:05
A- A+ PAYLAŞ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, 'et fiyatlarında artış olduğu' iddialarına yönelik yapılan açıklamada, "Bu yılın sonunda kırmızı et üretiminin 1 milyon tona ulaşması beklenmektedir. Mevcut duruma göre et fiyatlarının artmasını gerektirecek herhangi bir durum söz konusu değildir" denildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, son günlerde bazı basın yayın organlarında çeşitli kaynaklara dayandırılarak 'Et fiyatlarında artış olduğuna dair' haberlere ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Büyük ve küçükbaş hayvan sayısında son yıllarda meydana gelen artışın, Türkiye'nin iç piyasasının et ihtiyacını rahatlıkla karşılayacak durumda olduğu belirtilen açıklamada, "13 Ağustos 2013 tarihi itibariyle açıklanan TÜİK rakamlarına göre kırmızı et üretimi; bu yılın ilk altı aylık döneminde 421 bin ton olarak gerçekleştirilmiştir. Artış oranı yüzde 19'dur. Bu yılın sonunda kırmızı et üretiminin 1 milyon tona ulaşması beklenmektedir. Mevcut duruma göre et fiyatlarının artmasını gerektirecek herhangi bir durum söz konusu değildir" denildi.

Genç besi hayvan sayısının bu yıl geçen yıla göre yüzde 44 artış göstererek 2 milyon 400 bine ulaştığı bildirilen açıklamada, bu rakamın da Türkiye'nin besi hayvan ihtiyacının iki katından fazla olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, "26 Nisan 2010 tarihine göre bugün, ülkemizde kıyma ve kuşbaşı fiyatı 3 yıl öncesi fiyatlarının altındadır. Bu süre içerisindeki enflasyonun etkisi de dikkate alındığında tüketici yüzde 25 daha ucuza et alma imkanına kavuşmuştur. Bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerin aksine, son 3 yılda et fiyatlarında herhangi bir artış olmayıp azalma görülmüştür. Dönemsel olarak et fiyatlarında görülen küçük dalgalanmalar, et ithalatını körüklemek isteyen çevrelerin spekülasyonlarından ibarettir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Kurbanlık hayvan sayısıyla ilgili de herhangi bir sıkıntı bulunmayıp, mevcut hayvan varlığımız oluşacak talebi fazlası ile karşılayacak durumdadır. Nitekim halen küçükbaş kurbanlık hayvan sayısı bir önceki yıla göre yüzde 80 artışla 3 buçuk milyona ulaşmıştır. Büyükbaş hayvan sayısı ise yine bir önceki yıla göre yüzde 92 artışla 1 buçuk milyona ulaşmıştır." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız