SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Fiyat İndiren İktidarız..'

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya milletvekili Öznur Çalık, 6198 Sayılı Eczacılık Yasası'nı çıkaracaklarını belirtti.

14 Mayıs Eczacılar Günü nedeniyle Ezacılar Odası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan AKP Malatya milletvekili, TBMM Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Üyesi, MKYK Üyesi Öznur Çalık, "5 yıllık iktidarımız döneminde ilk kez ilaç fiyatları yüzde 30-40 civarında indirildi. İlaç fiyatlarını indiren iktidar olmanın memnuniyetini yaşıyoruz" dedi.

Milletvekili seçilmeden önce kendi mesleğinin de eczacılık olduğunu hatırlatan Öznur Çalık, "Eczacılık mesleğinden gelen biri olarak masanın diğer tarafından baktığımda sıkıntılarınızı ben de yaşıyorum. Oda Başkanımız sıkıntıları bize intikal ettiriyor. Başta yeşil kart ödemeleri olmak üzere Maliye Bakanımız ile yaptığımız görüşmeler sonucu ödeme yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili olarak özellikle yüzde 20'lik katılım paylarının ödenmemesi konusu vardı. Bu konuyla ilgili yaptığımız görüşmeler sonucunda sorunu giderdik" şeklinde konuştu.

Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse de, "Geçtiğimiz 1-2 yıl içinde ilaç fiyatları döviz kur ayarlanması, yeni ilaç fiyat kararnamesi, ilaçta KDV'nin indirilmesi ile birlikte ortalama ilaç fiyatı yüzde 30-40 ucuzlamıştır. Bugün ise bir başka ilaçta fiyat indirimi yaşıyoruz. İlaç muadil listesinde bulunan ve fiyatı yüksek olması nedeni ile tercih edilmeyen bir kısım ilaçların fiyatı neredeyse yarıya düşürülmektedir. Eğer bugün yarı fiyatına indirilen ilaçtan kazanç sağlanabiliyorsa bu durum yıllardır bu
ilaçlardan ne kadar yüksek ve haksız kazançlar elde edildiğini gösterir. Malatya Eczacı Odası'nın yıllardır kamuoyuna açıkladığı pahalı ilaç fiyatları bugün net bir şekilde ortaya çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

Yeşil kartlı hastaların reçete bedellerinde ciddi gecikmeler yaşandığına dikkat çeken Köse, şunları söyledi:

"Eczanelerimizin ocak ayı faturaları hala ödenmemiştir. Geri ödeme 18 günde yapılması gerekirken şu anda 4 ayı geçmiştir. Eczacı geri ödeme ile ilgili problemlerden kendi mesleğini yapamaz hale gelmiştir. Özellikle yeşil kart ile ilgili bekleyen ödemelerden dolayı ciddi sıkıntı çekiyoruz. Eczacıya sürekli faiz ödettirmeye kimsenin hakkı yoktur. Yeşil kart geri ödemelerinin bir an önce yapılmasını istiyoruz. Kamu eczacılarının özlük hakları iyileştirilmelidir. Kamuda ciddi oranda eczacı ihtiyacı varken kamuda çalışan eczacılarımız, özlük hakkının iyileştirilmemesi, görev tanımının sağlıklı yapılmaması nedenleriyle ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Ayrıca yatan hastalara gerek kamu gerekse özel hastanelerde verilen ilaç sunum hizmeti eczacısız yapılmaktadır. Bunun bir an önce önüne geçilmeli ve ilaç sunulan tüm hastanelerde eczacı istihdamı sağlanmalıdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız