SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fiyatlar 700- 1200 TL Arasında"

0
Güncellendi - 2017-08-27 00:48:40
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya'da, büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığının yeterli olduğunu belirten Akın, "Biz her zaman yetiştiricilerimizin yanındayız. Kurban fiyatlarında yükselme olacağını zannetmiyorum, fiyatlar bu şekilde devam eder." dedi.

Türkiye Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan pazarında üreticilerle bir araya geldi.

Akın, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yayla ve meralardaki yetiştiricilerin kurbanlıkları pazara indirmeye başladığını dile getirerek, gelecek hafta kurban satışlarında yoğunluk yaşanacağını söyledi.

Bayrama 3 gün kala kurbanlık satışlarındaki yoğunluğun daha da artmasını beklediklerine dikkati çeken Akın, "Küçükbaş kurbanlıkların taban fiyatı 700, tavan fiyatı ise bin 200 lira civarında. Geçen yıl küçükbaş kurbanlık satışlarında yaklaşık yüzde 40 artış oldu. Bu yıl da artış bekliyoruz. Büyükbaşta da küçük başta da hayvan varlığımız yeterli. Biz her zaman yetiştiricilerimizin yanındayız. Kurban fiyatlarında yükselme olacağını zannetmiyorum, fiyatlar bu şekilde devam eder. Arzda düşüş olmayacağı için mevcut fiyatlar devam eder." ifadelerini kullandı.

Akın, yetiştiricileri, kurbanlık satarken sahte para, karşılıksız çek ve senet konusunda dikkatli olmaları konusunda da uyardı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız