SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fiyatları da Düştü

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yetiştirilen ünlü Arap yarış tayları artık para etmemeye başladı. Yıllar önce işletmeye trilyonlar kazandıran yarış atlarının, özel çiftliklerin artmasıyla fiyatları oldukça düştü.

Akçadağ ilçesinde yıllar önce Osmanlı İmparatorluğu'nun at ihtiyacının karşılanması için kurulan ancak sonradan ise ünlü Arap yarış atlarının yetiştirilmesine başlandığı Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen kadro fazlası 37 Arap yarış atının 20 Temmuz'da Bursa'nın Karacabey ilçesi tarım işletmesinde düzenlenecek açık arttırma ile satışa sunulacağı bildirildi.

Daha önceleri Temmuz ayında Malatya'da, Ekim ayında ise İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda satışa sunulan Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen Arap yarış atlarının satış yerinin ilk kez Karacabey olarak belirlenmesinin amacının, At satışından daha fazla gelir elde etmek olduğu ifade edildi.

Sultansuyu Tarım İşletmesi yetkilileri, Arap yarış atlarının satışından 500 bin TL civarında gelir elde etmeyi beklediklerini ifade edip, "Daha önceki yıllarda Arap Yarış At'larının satışından işletme büyük gelir elde etmiş. Ancak daha sonra özel çiftliklerin artmasıyla fiyatları oldukça düştü" ifadelerini kullandılar.
Bal, süt, şeker ve yumurta gibi besin değeri yüksek yemlerle beslenen Arap yarış At'ların geçtiğimiz yıllarda yılda 5 milyon TL'ye yakın gelir elde eden Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde atçılıktan bu yıl 2 milyon TL gelir elde edilmesinin beklendiği aktarıldı. Kadro fazlası 37 Arap yarış atının 20 Temmuz'da Bursa'nın Karacabey ilçesi tarım işletmesindeki satışından 500 bin TL civarında, Ekim ayında ise İstanbul'daki satıştan da 1-1,5 milyon TL gelir beklendiği, böylece 2010 yılında at satışlarından 2
milyon TL tahmini gelir beklendiği öğrenildi.

Yarış Atı yetiştiriciliği gelirinin düşmesine özel çiftliklerin artmasının büyük etken olduğu vurgulandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız