SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fiyatta Sorumlu Üretici..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası (TB) Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu, kayısı fiyatlarının artmasına üreticinin sebep olduğunu söyledi.

Birinci kalite kuru kayısının toptan fiyatının 6,5 - 7 TL'ye kadar yükselmesini değerlendiren TB Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu, "Hasat dönemi bittiğinde üreticilere ürünlerini pazara getirmede acele etmesinler demiştik. Üretici ürünü pazar getirmeyince fiyat yükseldi" ifadelerini kullandı.

"Kamuoyunda her zaman tüccar ve ihracatçı fiyat belirler denirken, biz her zaman şunu savunduk. Üretici fiyat belirler diye. Üreticinin fiyat belirlediği son fiyat artışlarıyla da ortayı çıktı" diyen Kalaycıoğlu, fiyatın da çok fazla yükselmemesi gerektiğini dile getirdi. Mart ayında yaşanan kayısı çiçeklerinin dondan zarar görmesi nedeniyle üreticilere Temmuz ayı sonu ve Ağustos ayı başlarında ödenen yaklaşık 90 milyon TL'nin kayısı üreticisini rahatlattığını hatırlatan Mehmet Tahir Kalaycıoğlu, "Üretici don parasını alınca acil ödemesi gereken işçi ücreti gibi giderlerini karşılayınca, ürünü pazara hemen getirmedi. Dolayısıyla fiyatlar da yükseldi. Elbette, don nedeniyle rekolte düşüklüğü de fiyatların yükselmesine etken oldu" yorumunu yaptı.

Fiyatın anormal yükselmesi halinde arz talep dengesine bağlı olarak bu kez alıcının azalacağına dikkat çeken Kalaycıoğlu, "Bir ürün kendi satış fiyatını bulunca, daha fazla yükselmemeli. Çünkü, arz talep dengesi de önemlidir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız