SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fizan'a Kaçtı!"

A- A+ PAYLAŞ
Libya’nın firari lideri Muammer Kaddafi’nin Cuma günü Fizan bölgesinin başkenti Sebha'ya gittiği iddia edildi.
 
İngiliz Sky News kanalının haberine göre, Kaddafi’nin Libya'nın güneyindeki çölde bulunan Sebha'ya gittiği bilgisini en küçük oğlu Hamis’in 17 yaşındaki koruması verdi. 
 
Başkent Trablus’un geçen hafta isyancı güçler tarafından işgal edilmesinin ardından Kaddafi ortadan kaybolmuş ve nerede olduğu tespit edilememişti. 
 
Hamis’in yakalanan ve adı verilmeyen koruması, Kaddafi’nin Cuma günü yerel saatle 13.30’da oğluyla bir görüşme yaptığını belirtti. 
 
Sky News, yoğun çatışmaların yaşandığı saatlerde Kaddafi’nin Trablus’taki bir binaya limuzinle geldiğini, ardından kızı Ayşe’nin kendisine katıldığını belirtti. Sky News muhabiri Stuart Ramsey, genç korumanın "Kaddafi ve kızına çok yakın olmadığını ancak onları çok net gördüğünü söylediğini" bildirdi. 
 
ELİNDE BİRKAÇ KENT KALDI
Verilen bilgilere göre, Kaddafi ve kızı Ayşe limuzinden Land Cruiser aracına geçerek Sebha’ya gitmek üzere yola çıktı. 
Kaddafi'nin doğduğu kent olan Sebha, 69 yaşındaki diktatörün memleketi Sirte dışında rejim güçlerinin elinde bulunan birkaç kentten biri.
 
Cezayir Dışişleri Bakanlığı dün geç saatlerde, Ayşe’nin, annesi Safiye ve erkek kardeşleri Hannibal ile Muhammed'le birlikte sınırdan geçiş yaptığını açıklamıştı. 
 
AYŞE DOĞUM YAPTI
Ayşe Kaddafi'nin bu sabah saatlerinde Cezayir'de doğum yaptığı bildirildi.
 
Adının açıklanmasını istemeyen Cezayirli hükümet kaynağı, Kaddafi'nin 35 yaşındaki kızı Ayşe'nin bir kız bebek dünyaya getirdiğini söyledi.
 
MUHALİFLERDEN ÜLTİMATOM
Libya'da muhaliflerin kurduğu Ulusal Geçiş Konseyi'nin Başkanı Mustafa Abdülcelil bugün yaptığı açıklamada, Kaddafi rejiminin elindeki kentlere ültimatom gönderdi.
 
Abdülcelil, Bingazi kentinde düzenlediği basın toplantısında, başta Kaddafi'nin doğduğu Sirte olmak üzere, rejim yanlılarından cumartesi gününe kadar ellerindeki kentleri teslim etmelerini istedi.
 
Aksi halde bu kentlere askeri operasyon düzenleneceğini belirten Abdülcelil, çatışma olmadan teslim edilmeleri için bu kentlerin ileri gelenleriyle müzakerelerin devam ettiğini ifade etti.
 
Abdülcelil, "bu fırsat kapısının Ramazan Bayramı'nın sonuna kadar (Libya'da cuma günü) açık kalacağını, cumartesi gününde hala barışçı çözüm bulunamaması halinde, askeri seçeneğe başvurulacağını" söyledi.
 
KADDAFİ GÜÇLERİ TRABLUS'UN SUYUNU KESTİ
Sirte'de bulunan Kaddafi güçlerinin ise Trablus'un suyunun üçte ikisini kestiği bildirildi. Avrupa Birliği (AB) İnsani Yardım Bürosu ECHO'nun raporunda, Trablus'ta su sıkıntısı yaşandığı, yardım örgütlerinin tankerlerle kente su taşıması gerektiği yazıldı.
Başkent Trablus'un suyu, Sahra çölünden çıkarılıyor ve Kaddafi döneminde inşa edilen büyük bir kanalla taşınıyordu. Raporda, "Günde 200 bin metreküp su taşıyan borunun vanası Sirte'de bulunuyor ve Kaddafi güçleri bu vanayı kapalı tutuyor" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız