SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Fiziki Mekan Sıkıntısı Kalkacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da inşaatı devam eden Devlet Hastanesi'nin 2014 yılında hizmete açılmasının planlandığı bildirildi.

Malatya Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Fiziki mekan sorununu gidermek için yeni hastane yapılması kararlaştırılmıştı. Bu hastanenin inşaatı da bilindiği gibi devam ediyor. 1938-1950'lerde yapılan hastanelerde hala hizmetlerimiz devam ediyor. Yaptığımız revizyonlar, boyasıyla badanasıyla, lavabosuyla, çevre düzenlemesiyle, her hekime bir poliklinik sunulmasıyla hastanelerimiz bir noktaya geldi. Ancak bu yeterli olmadığı için Malatya'mıza Şeker Fabrikası
arazisinde inşaatı devam eden hastane ile fiziki mekan sıkıntısı tamamen ortadan kalkacaktır. Hastane bin 200 iş gününde bitirilecek. Üç ay geçti. 2014 başlarında hizmete sunmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlık ocaklarınin, 12 Temmuz 2010'da aile hekimliğine geçilmesiyle birlikte aile sağlığı mekezilerine dönüştürüldüğünü hatırlatan Zengin, "Dilek Aile Sağlığı Merkezi tamamlandı. Adafı Aile Sağlığı Merkezi inşaatı bitmek üzere. Göztepe Aile Sağlığı Merkezi'nin ihalesi yapıldı. Şahnahan Aile Selağı Merkezi ihalesi yapıldı. Yer teslimi yapıldı" dedi.

Zengin, "Bu yıl hizmete almayı planladığımız Yeşiltepe'deki 112 komuta merkezi hizmete açılacak. Bu komuta merkezimiz bölgeye hitap edecektir"şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız