SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fiziki Şartlar Çok Kötüydü"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:57:41
A- A+ PAYLAŞ

AKP adayları ziyaretlerini ve açıklamalarını sürdürüyor.

Çalışmalara ilişkin basın bülteni şöyle:

"MALATYA'YI SAĞLIK TURİZMİNİN BAŞKENTİ YAPALIM İSTİYORUZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, esnaf ziyaretinde bulundu. çalık, Malatya'yı sağlık turizminin başkenti yapmak istediklerini söyledi. 

Genel seçim çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdüren Çalık, Kışla Caddesi'nde esnafları ziyaret etti. Kışla Caddesi'ndeki esnafları tek tek gezen Çalık, Malatya'da 6'da 6 yapmak için destek istedi. Cadde'de vatandaşlarla da sohbet eden Çalık, kimi zaman küçük çocukları sevdi, kimi zamansa yaşlı vatandaşları dinledi. Kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen hiç kimseyi kırmayan Çalık, çikolata satan bir vatandaştan hem kendisi çikolata aldı hem de beraberinde gezenlere çikolata aldırdı. 

Kışla Caddesi'nde esnaf ziyareti esnasında bir kadın Çalık'ı durdurarak sohbet etti. 6,5 yaşındaki kızının kendisine hayran olduğunu ifade eden kadın, Çalık'ı kızıyla konuşturdu.

Küçük hayranıyla telefonda konuşan Çalık, "Damla sen kaç yaşındasın? Gözlerinden öpüyorum, bana dua et" dedi.

Damla'nın söyledikleri karşısında kahkahaya boğulan Çalık, küçük hayranına bir fotoğrafını gönderdi. Annesi, Billboardlardaki fotoğrafını hayran kalan 6,5 yaşındaki Damla'nın internette Öznur Çalık'ı arayarak, fotoğraflarına baktığını ifade etti. 

Çalık, esnaf gezisinin ardından Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğini ziyaret etti. Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hilmi Ataseven ile bir araya gelen Çalık, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Hilmi Ataseven, Malatya'da 9 tesislerinin olduğunu kaydederek, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ile Fizik Tedavi Hastanesi'nin de çok yakın bir zamanda Malatya'ya kazandırılacağını belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık ise, Malatya'da sağlıktaki memnuniyet oranının yüzde 77,7 olduğunu ifade etti. Fiziki yapıları iyileştirmek için çok ciddi bir çaba sarf ettiklerini dile getiren Çalık, "İlçelerimizdeki fiziki şartlar çok kötüydü. Bunları iyileştirmek için çok ciddi bir çaba sarf ettik. Malatya Devlet Hastanesi'nin fiziki şartları çok kötüydü. O günden sonra sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ve Bakanlarımızın takipleriyle hastanemiz tamamlandı. 850 yatak kapasiteli hastanemiz işlemeye başladı. Eksiklerin var olduğunu biliyoruz, bugün de o eksikleri paylaşmak için bir aradayız" diye konuştu.

Çalık, Arapgir İlçesi'ndeki hastanenin tamamlandığını kaydederek, "Akçadağ'daki hastanemiz bitmek üzere. Akçadağ'daki hastanemizle ilgili çok söylemler oldu. En geç 2 ay içerisinde hastanemiz teslim edilecek. Hekimhan'daki hastanemiz 5 yıldızlı otel konforunda. Doğanşehir hastanemiz depreme dayanıksız olan bir yapı vardı, onun yerine yeni bir yapının yapılması için girişimlerde bulunduk ve destekleri aldık. Hekimhan, Akçadağ, Pütürge, Doğanşehir, Arapgir, Darende'de yani ilçelerimizdeki hastanelerin fiziki şartları ve donanımları bizim için memnuniyet verici. Bundan sonra Malatya'yı sağlık turizminin başkenti yapalım istiyoruz. Turgut Özal Tıp Merkezimiz ile birlikte kamu hastaneleri ve özel hastaneler, Malatya'nın 'sağlık' denildiğinde akla sağlığın geldiği bir hal alalım istiyoruz. Bunun için yeni yatırımlara ihtiyacımız var." diyerek, sağlık alanında Malatya'ya 301 milyon TL yatırım yaptıklarını söyledi. 

NURETTİN YAŞAR, ARAPGİR'İ ZİYARET ETTİ 

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar, Arapgir İlçesi'ni ziyaret etti. Yaşar, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim kapsamında çalışmalarını Arapgir İlçesi'nde sürdürdü. 

İlçe merkezi ve ilçeye bağlı mahallelerde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Yaşar, samimi sohbetlerde bulundu.Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ile birlikte ilçe merkezinde adım atmadık yer bırakmayan Yaşar, Arapgir'in canlı ve diri olduğunu belirterek, ne kadar engellense de eski kültür kenti olduğunu ifade etti.

Yaşar, kendisini Arapgir'in bir parçası olarak gördüğünü kaydederek, "Arapgir'e oy talep etmek için gelmedik. Arapgir'de beni çeken bir şeyler var. Önceden bir bağ varmış, döndüm geldim. Arapgirliler benim canım, ciğerim. Burada onlar için bir şeyler yapabilirsem kendimi mutlu hissederim. Burada siyasetçi ağzıyla konuşmadım, konuşmayacağım. Burası benim toprağım, yerim ve yurdum" dedi.     

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise, Nurettin Yaşar ile birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, kendisine başarılar diledi.

'İSTİKRAR SÜRSÜN, TÜRKİYE BÜYÜSÜN'

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin ve AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar, Selçuklu Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Mahalle toplantısında konuşan AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, 90 yılda yapılanın daha fazlasını 12 yılda yaptıklarını ifade etti. Milletten aldıkları yetkiyi en iyi şekilde kullandıklarını dile getiren Şahin, "Milletimizden aldığımız yetkiyi, en iyi şekilde sizlerin hizmetine sunmak için gecemizi gündüzümüze katıp çalıştık. Sizlerin ve sizden sonraki nesillerimizin rahat etmesi için elimizden geldiğince aldığımız oyların hakkını vermeye çalıştık" dedi.

'İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün' hedefiyle yola çıktıklarını dile getiren Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye, 13 yılda ne kadar büyüdüyse, inşallah bundan sonraki süreç içerisinde de kat ve kat büyüyecek. Ama bu ülkede hem dışarıyla bağlantısı olanlar hem de içeriye müdahale eden dışarıdaki insanlarla, buradaki yerli işbirlikçiler, bu ülkedeki istikrarın sürmemesini amaç ediniyorlar. Ama onlar ne derse desin almış olduğumuz yetkiyi, sizler için zirveye taşımak zorundayız."

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar ise, AK Parti hareketinin bir bağımsızlık hareketi olduğunu ifade ederek, AK Parti'nin amacının memleketin tapusunu millete vermek olduğunu belirtti.

Yaşar, AK Parti'nin bütün engellemelere karşı hem özgürleştiren, millete şahsiyetli, başı dik ve onurlu hayat sunduğunu hem de yoksulları doyurduğunu, hastaları tedavi ettiren, memleketin her türlü ihtiyacını karşılayan bir yapıda olduğunu kaydetti. 

AK Parti'nin milletin desteğiyle hizmetlerini yaptığını ifade ederek, "AK Parti, millet hareketidir. Milletin bağrından kopan adamlar. Biz, her şey normalleşsin diyoruz" dedi.

'BİZİM MUSLUKLARIMIZDAN HİZMET, ONLARIN MUSLUKLARINDAN KAN AKIYOR'

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim kapsamında çalışmalarını sürdürdü. Şahin, "Bizim musluklarımızdan hizmet, onların musluklarından kan akıyor" dedi.  

Akpınar Meydanı'nda esnaf ziyaretlerinde bulunan Şahin, vatandaşlarla bir araya gelerek, genel seçimde destek istedi. Ayakkabıcılar Çarşısı, Tüccar Pazarı ve Kuyumcular Çarşısı'nı ziyaret eden Şahin'e büyük ilgi gösteren esnaflar, 'inşallah 400 milletvekiliyle meclise gideceksiniz' dediler.  Şahin, daha sonra Battalgazi Kervansaray'da gerçekleştirilen Halı Kesme Töreni'ne katıldı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan Şahin, bayanların el emeği, göz nuruyla ortaya güzel şaheserler çıkardıklarını söyledi. 

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, daha sonra Eski Malatya'daki 5 nolu seçim bürosunun açılışına katıldı. AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın da yer aldığı seçim bürosunun açılışında konuşan Şahin, "2002'den önce iktidarda olanların yapmış oldukları bir takım yanlışları, hatta milletimizin her kesiminin beklentilerine ihanet edercesine başarısız olan, iktidarda olmalarına rağmen muktedir olamayan bir koalisyondan sonra parti kuruldu . Kurulmaması için ellerinden gelen bütün melanetleri yapmaya çalıştılar. Elbette ki herkesin bir hesabı varsa milletimizin duasıyla Rabbimizin de bir hesabı vardı. Bu ülkede hep önüne bariyerler oluşturulmaya çalışılan sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kurulan parti, bir yıl içerisinde iktidara geldi" dedi. 

AK Parti'nin iktidara gelmesinden rahatsızlık duyanların olduğunu ifade eden Şahin, şunları söyledi: "Doğu ve Güneydoğu'da akan kanı kim akıtıyor biliyorsunuz. Bugüne kadar Türk'ün, Kürt'ün, Alevi'nin, Sünni'nin evlatlarının kanları aktı. Kan içiciler, kandan beslenenler, siyasi hayatlarını kanın akmasına bağlayanlar, AK Parti iktidarıyla bundan mahrum kaldılar. İnşallah kalmaya da devam edecekler. Bizim musluklarımızdan hizmet, su akıyor. Onların musluklarından kan akıyor. İşte biz bu haldeyken ülkeyi devraldık. Ama hamdolsun bugün ne analarımızın gözyaşı akıyor ne babalarımızın bağrı parçalanıyor ne de evlatlarımızın bedenleri toprağa düşüp, kanları akıyor. Bundan rahatsızlık duyan vampir ruhlu insanlar var. Bugün AK Parti'nin iktidara gelmesinden dolayı ciddi bir şekilde rahatsızlık duyuyorlar. Asla ve asla bir araya gelmesi beklenmeyen CHP'si, MHP'si, HDP'si, AK Parti'yi sandıkta alaşağı edemeyince bir araya geldi."

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, Battalgazililerin geride kalan 9 seçimde oylarını artırarak AK Parti'ye destek verdiklerini kaydederek, 10. seçimde de Battalgazililerin AK Parti'ye büyük bir destek vereceğinden şüphesinin olmadığını belirtti.

TÜFENKCİ: YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATI

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, “Akçadağ’a Mermer İhtisas Sanayi’yi getirmek için büyük gayret içerisindeyiz. Şayet milletvekili seçilirsem bununla ilgili son noktaya koymak bizim görevimiz olacak” dedi.

7 Haziran genel seçimleri kapsamında Akçadağ ilçesine bir dizi ziyaret düzenleyen AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci son olarak Akçadağ’a bağlı Kozluca, Taşolar, Taşevler ve Kolköy mahallelerini ziyaret etti. AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci’ye Akçadağ ziyareti sırasında eşlik eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Akçadağ’a bağlı Kozluca Mahallesi’nde yaptığı konuşmada seçim olmadığı zamanlarda da Kozluca’yı sıklıkla ziyaret ettiklerini belirtti.  

Kozluca’da yaşanan sıkıntıları çok iyi bildiklerini ve bu sorunları çözmek için canla başla çalıştıklarını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Mahallede yaşanan sıkıntıların neler olduğunu çok iyi biliyoruz. Özellikle suyla ilgili yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Kozluca Belediye binasını sosyal tesise çevireceğiz ve Kozluca’ya bir semt konağı kazandıracağız. Malatya’mıza coğrafi olarak baktığımızda iller sıralaması anlamında ilk 14 içerisinde yer alıyor. Böyle büyük bir alana, güçlü ekiplerimizle hizmet etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci ise Akçadağ’a bağlı Kozluca Mahallesi’nde yaptığı konuşmada, bazılarının vatandaşın oylarını açık artırmaya çıkardığını vurguladı. AK Parti olarak hiçbir zaman bu tarz bir siyaset yürütmediklerinin altını çizen Bülent Tüfenkci, “Bizim yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” ifadesine yer verdi.

Akçadağ’a Mermer İhtisas Sanayi’yi getirmek için büyük bir çaba verdiklerini de dile getiren AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, “Akçadağ’a Mermer İhtisas Sanayi’yi getirmek için büyük gayretler içerisindeyiz. Bu anlamda projeler ve hibe krediler tamamlanmak üzere. Şayet milletvekili seçilirsem bununla ilgili son noktaya koymak bizim görevimizin olacak” söylemlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Kozlucalı teyzelerle bir araya gelen AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci bol bol hayır duası alırken, Kozlucalılar ise son nefeslerine kadar oylarını AK Parti’ye vereceklerini ifade ettiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız