SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fiziki Yapıya Dokunun"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:44:46
A- A+ PAYLAŞ
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Malatya Belediyesi’ni ziyaretinde, Malatya Belediyesi’nin önemli belediyelerden bir tanesi olduğunu belirtti.
 
Ziyarete, Vali Doç. Dr. Ulvi Saran ve Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Ömer Faruk Öz ile birlikte kalabalık bir heyet eşlik etti.
 
Ziyaret sırasında Bakan Nihat Ergün’e Belediye çalışmaları ile ilgili kısa bilgiler veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Bakan Ergün’ü Malatya’da görmekten ve ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirtti. 
 
Malatya Belediyesi olarak değişim ve yenileme projelerine önem verdiklerini kaydeden Başkan Çakır, şehrin bazı bölgelerinde yayalaştırma çalışmalarının olduğunu, altyapıda önemli mesafeler alındığını, yol ve kaldırımların standartlara uygun hale getirildiğini belirterek, Malatya’yı modern bir şehir haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.
 
Mevcut sorunların çözümünün yanı sıra geleceğe dönük planlamalar da yaptıklarını kaydeden Çakır, “Bu çerçevede Karakavak’ta yeni bir bölge oluşturuyoruz. Geniş caddeleriyle, sokaklarıyla, yeşil alanlarının korunmasını hedeflediğimiz Horata Vadisi projemiz önemli projelerimizden bir tanesi. Burada kentsel dönüşüm projemiz var. Aynı zamanda Beydağı yamaçlarındaki bölgemizde önemli bir kentsel dönüşüm projemiz var. 13.500 civarında konutu kapsayacak olan proje, bu sene ciddi bir ivme aldı. Şu anda 568 konut yapılıyor. Bu sene içerisinde birinci etaptaki bütün ihalelerin yapılmasını amaçlıyoruz” dedi.
 
Sosyal ve kültürel mekanların oluşturulması bakımından da önemli projeler gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Çakır, Malatya’nın hükümet tarafından bölgede yapılan yatırımlar ile birlikte bölgede gelişen önemli illerden bir tanesi olduğunu sözlerine ekledi.
 
Yerel yönetimlerin bir şehir açısından en önemli unsur olduğunu  ve şehrin merkezini oluşturduğunu söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin halkın hizmet yapmakla doğrudan yetkilendirdiği organizasyonlar olduğunu söyledi. 
 
Yerel yöneticiliğin zor taraflarının yanı sıra keyifli taraflarının da olduğunu kaydeden Ergün, “Çok somut hizmetler üretmek mümkün. Şehrin her tarafına dokunuyorsunuz. İnsanlar da sizin yaptıklarınıza dokunuyorlar. İçinde yaşıyorlar çünkü. Onun için son derece önemli. Bizim belediyelerden beklediğimiz şey, şehrin fiziki yapısına dokunsunlar. Şehrin fiziki yapısı mutlaka değişmeli, güzelleşmeli. Bir belediye yönetimi döneminde farklılıklar ortaya çıkmalı. Malatya’da bunlar ortaya çıkıyor, bunu görüyoruz” dedi.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve ekibini yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik eden Bakan Nihat Ergün özetle şunları söyledi:
 
“Belediyeler şehrin sosyal ve kültürel yapısına da dokunmalı. Sosyal ve kültürel yapısı gelişmeli. Yeni yeni sosyal kültürel etkinlikler olmalı. Eğer sosyal, kültürel açıdan bir toplum ne kadar ilerler, gelişirse, o kadar ince, zarif bir toplum olur. Sanat gelişecek, kültür gelişecek toplum da. Musiki ile, resim ile diğer sanat dallarıyla meşgul olan bir toplum olduğunda, daha zarif bir toplum meydana gelir. Buna ihtiyacımız var. Sosyal açıdan, kültürel açıdan gelişmeli insan. Bir sinemaya, tiyatroya, konsere gitmeyen insan kalmamalı. İnsanlar bunları görmeli. Bu açıdan Malatya’da önemli aktiviteler yapıldığını görüyoruz. Malatya Belediyemiz inşallah Büyükşehir olduğunda daha da artacak bunlar. 
 
Şehrin ekonomisine katkı sağlamalı belediyeler. İşte istihdam fuarı oluşturuldu. İstihdamın kendisinin oluşturulmasına yönelik çalışmalar, sanayicinin, işadamının önünü açar. İş yapmak isteyen hiç kimse bir engelle karşılaşmamalı. Çünkü o işi üretmenin o şehre ne kadar büyük katkılar sağlayacağını görmeli. 
 
Malatya’da iş dünyası ile yerel yönetim arasında her zaman güzel bir işbirliği var. Bunu memnuniyetle görüyoruz. Şehirde demokrasi kültürünün gelişmesine katkı sağlamalı yerel yönetimler. Halkın şehrine sahip çıkması, yönetime katılması için değişik kanallar açmalı. Halk bu şehir benim, ben bu şehre sahip çıkmalıyım. Benim de fikrim var, bu şehir şöyle olmalı, böyle olmalı, şöyle bir proje hayata geçmeli, demeli. Böyle olunca da hayata geçen projeye sahip çıkar o zaman. 
 
Bu yönde yerel yönetimlerde önemli şeyler bekliyoruz. Bu gelişmeleri Malatya’da görüyoruz. Bunda da büyük memnuniyet duyuyoruz. Malatya’da bu değişimi gerçekleştiren, şehre dokunan, şehrin yapısını iyileştiren önemli Belediyelerimizden bir tanesi. Belediye Başkanımızı ve çalışma arkadaşlarını bir kere daha tebrik ediyorum.”
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaret sırasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’e kuru kayısı hediye etti.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız