SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Fiziksel Güç Yeterli Değil!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü Fahrettin Ömeroviç (üstteki fotoğrafta), Boluspor'u açmakta zorlandıklarını söylerken, konuk takımın hocası Serhat Güller (alttaki fotoğrafta), sonuçtan memnun olduklarını bildirdi.

MALATYA CEPHESİ..
Malatyaspor Teknik Direktörü Fahrettin Ömeroviç, maç sonunda düzenlediği basın toplantısında, zor bir maç beklediklerini belirterek şöyle konuştu:

“Maçtan önce maçın zor geçmesini bekliyorduk. Gerçekten öyle oldu. Boluspor fizik gücü yüksek bir takım. Oyunun çoğu bölümünde onları açmak için zorlandık. Onların hedefi zaten belliydi, buradan bir puan almak. Buna da ulaştılar. Biz oyunu kontrol altında tutmak zorunda kaldık. Boluspor’un ilerideki 3 oyuncusu tehlikeliydi. Onları her zaman kontrol altında tutmak zorunda kaldık. Sonuçta maç berabere bitti. Bir şekilde memnunuz ama kazansak daha iyi olacaktı. Bir maçımız kaldı. Bu oyunla Elazığ maçını kazanırsak ligi istediğimiz yerde bitireceğimize inanıyorum. “

Ömeroviç, bir basın mensubunun “bugünkü oyundan memnun musunuz?” şeklindeki bir sorusuna şu karşılığı verdi:

“Herkesin futbola bakışı farklı olabilir. Ben oynadığımız 3 maça baktığımız zaman, memnunum. Özellikle oyuncularımın doksan dakika mücadelesinden, isteğinden gerçekten memnunum. Bugünkü maçta biz de isterdik daha iyi olsun, gol atsak daha iyi olacaktı, daha kolay olacaktı. Kazanmak en güzel şey ama her zaman her şey bir maçı kazanmakla olmuyor. Bu, uzun bir yol. Uzun yol içerisinde futbolcuların, bizim işimiz kolay olmayacak. Onun için birden bire her şey beklenmesi, ne futbolculardan ne bizden, mantıksız. Herkesin bakış açısına saygı göstermek zorundayım. Sonuçta futbol, bir oyun. Bu oyun içerisinde basın da var seyirci de var. Seyirci de memnun kalabilir kalmayabilir. Biz bir şey yapmaya çalışıyoruz. Tabii kazansak daha iyi olacaktı. Ben yine de bir puan aldığımız için memnunum. Zor bir dönem geçiriyoruz. Bundan dolayı memnunum. Yoksa başka şartlarda ben de farklı düşünecektim."

Ömeroviç, takımda bir yorgunluk ve bıkkınlık olup olmadığının sorulması üzerine “Bu şekilde konuşmak çok kolay. Benim için sizin için de çok kolay. Aşağı-yukarı üç haftadır bu takımla beraberim. Daha önceki dönemde ne oldu, neler oldu? Ben bilmiyorum. Uzun bir boşluk vardı. Bu boşluk içerisinde yönetim olmayınca, 7–8 futbolcu takımı bırakmış durumda, geri kalan oyuncu acaba ne kadar çalışmış? Onu bilebilirim kolay, futbolcunun fizik gücü düşmüş diyebilirim. Geriye doğru gitmenin anlamı yok. Ben futbolcularla bir beraberlik, takım ruhu oluşturmaya çalışıyorum. İyi oyun olsun istiyorum ama fiziksel güç yeterli değil. Öbür tarafta baktığın zaman 3 maç içerisinde hep aynı kartı kullanmak zorundayım. Arkadan gelen oyuncu yetersiz diyemem. Sonuçta herkes profesyonel futbolcu. Herkes bir şey yapmak istiyor. Ama gerçek bir lig yarışı içerisinde kadronun daha güçlü olması gerekir” diye konuştu.

Devre arasında kaç tane oyuncunun transfer edileceğinin sorulması üzerine Ömeroviç şöyle karşılık verdi:

“Bunu konuşmak yanlış olur. Bir kişi, beş kişi bunu söylemesi çok kolay. Bir hafta sonra devre arası geliyor. Şu anda mevcut olan kadrodan kaç kişi gidecek? Kim bilir? Sonuçta problemler bitmedi. Bence en önemlisi kulübün sağlam bir temel oluşturması. Biz de istiyoruz, Malatyaspor kazansın, Malatyaspor lige çıksın ama bir şekilde gerçekçi olmamız gerekiyor. Malatyaspor zor durumda. Hep birlikte çalışıp Malatyaspor’u bu zor durumdan kurtarmaya çalışacağız. İnşallah önümüzdeki günlerde, aylarda Malatyaspor inşallah daha iyi yerlere gelebilir. Ben bunun için kendi gücümle çalışacağım. Onun için bugün iyi oyun veya kötü oyun diye bakmıyorum. Futbolcularımın son 3 maçtaki mücadelesinden memnunum. “

Ömeroviç, futbolun yapısı gereği bazı oyuncuların kalıp bazılarının gideceğini anlatıp, hiçbir oyuncuya kötü denemeyeceğini belirtti. Ömeroviç yapılacak transferin kendi demesinden ziyade yönetimin gücüne bağlı olduğunu sözlerine ekledi.

BOLU CEPHESİ..
Boluspor Teknik Direktörü Serhat Güller de, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, bir puan almaktan dolayı sevinçli olduklarını söyledi. Güller şöyle konuştu:

“Bizim adımıza iyi bir maç oldu. Gerçekten iyi oynadık, iyi mücadele ettik. Malatya takımının eksikliklerini, fazlalıklarını iyi izledik. Bu maç öncesinde ona göre önlem aldık, oyun planımızda bazı değişiklikler yaptık. Hedefimiz olan buradan puan almayı gerçekleştirdik. Gerçi maçın son dakikasında Serdar Samatyalı’nın attığı şut bizim şansımızdı, gol olmadı. Ama ilk yarıda da kaçırdığımız iki tane net pozisyon var. Bunlar da Malatyaspor adına şanstı. Maçın genelinde iyi oynayan, iyi mücadele eden, pas yapmaya çalışan ve bunu gerçekleştiren ve sahanın her yerinde var olan bir Boluspor vardı. İşin açıkçası bir puan için geldiğimiz, daha zor geçeceğini düşündüğümüz bir karşılaşma, oyun ilerledikçe, kaliteli oyuncularımızın oyuna ağırlığını koymasıyla biraz daha bizler adına daha rahat geçti diyebilirim. Her şeye rağmen aldığımız bir puan önemli bir puan. İkinci devrede potansiyeli olan bir Malatyaspor’un, muhtemelen rakibimiz olma durumunda da aramızdaki puan farkını koruma adına da önemli bir puan aldık. Bunun için de sevinçliyiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız