SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FKA Bölge Planı Hazırlayacak

A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından, proje ve faaliyet destek programlarıyla sağlanacak hibe desteklere temel oluşturacak, bölgenin amaç ve önceliklerini ortaya koyacak bir bölge planı hazırlıklarına başlandığı açıklandı.

Ajanstan bu konuda yapılan açıklama şöyle:

"Fırat Kalkınma Ajansı tarafından, Proje ve Faaliyet Destek Programlarıyla sağlanacak hibe desteklere temel teşkil edecek, bölgenin vizyonunu, stratejik amaç ve önceliklerini ortaya koyacak “2010-2013 Dönemi Bölge Planı” hazırlıkları başlatılmıştır. Bölgedeki kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla ajansımız tarafından yürütülecek çalışmalarda;

Bölgenin nüfus hareketleri ve demografik yapısı incelenecek,

Bölgenin sahip olduğu üretim ve hizmet potansiyeli ortaya çıkarılacak.

Bu potansiyel projelendirilerek gerekli finansman, insan gücü, teknoloji ihtiyaçları belirlenecek.

Bölgenin dış ülkelerle olan sosyo-ekonomik ilişkileri değerlendirilecek.

Tüm sektör ve alt sektörler bir bütün içinde ele alınarak bölge illerinin kendi aralarında ve diğer komşu bölge illeri ile mukayeseli üstünlükleri tespit edilecek.

Bölgenin coğrafi konumu ve önemi belirlenerek ülke genelinde bölgeye verilecek vizyon tanımlanacak ve tanımlanan vizyona uygun hedefler belirlenecek.

Bölgesel gelişme stratejileri geliştirilecek ve muhtemel yatırım konuları tespit edilecektir.

Bu doğrultuda hazırlanmakta olan TRB1 Bölgesel Gelişme Planına, katkı sağlamak üzere bölge illerimizde kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan paydaş toplantıları ve odak grup çalışmaları gerçekleştirilecek, bölgedeki kanaat önderleri ile değişik platformlarda bir araya gelinerek görüş ve önerileri alınacaktır.

Paydaş toplantılarının ilki 26 Mayıs 2010 tarihinde Malatya Avşar Otelinde gerçekleştirilecek, ardından Bingöl, Elazığ ve Tunceli’de toplantılar düzenlenecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız