SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FKA Bu Projeleri Destekleyecek

A- A+ PAYLAŞ
Fırat Kalkınma Ajansı'nda (FKA) 2011 yılı Teklif Çağrıları Değerlendirme Sonuçları açıklandı. 
 
FKA tarafından 29.06.2011 tarihinde ilan edilen “Turizm ve Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı" ile “Turizm Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında kabul edilen projelerin değerlendirme süreci Perşembe günü Elazığ'da yapılan yönetim kurulu toplantısında çıkan kararla sonuçlandı. 
 
 
Mali Destek Programları kapsamında Bingöl'den 12, Elazığ'dan 11, Malatya'dan 32, ve Tunceli'den 9 olmak üzere toplam 64 proje teklifi FKA'ya iletilmişti. Ajans tarafından yapılan açıklamada, ön inceleme aşamasında iki projenin reddedildiği belirtilerek,  teknik ve mali değerlendirme aşamasına geçen 62 projeden 19'u asil ve 5'i yedek olmak üzere toplam 24 proje başarılı bulunduğu ifade edildi. Asil listede yer alan başarılı projeler illere göre; Bingöl 3, Elazığ 4, Malatya 8, Tunceli 4 olarak dağılım gösterdi. Açıklamada,  başarılı projelere tahsis edilecek toplam tutar Malatya ili güdümlü projesi dâhil 8.749.448 TL’dir. denildi. 
 
FKA'nın yaptığı açıklamada; " Asil listede yer alan Başvuru Sahipleri ile yapılacak sözleşmelere ve proje uygulama takvimine ilişkin duyuru ve bildirimler daha sonra yapılacaktır. Herhangi bir sebeple asil listede yer alan Başvuru Sahipleriyle sözleşme imzalanmaması halinde, yedek listedeki Başvuru Sahipleri sıra ile sözleşmeye davet edilecektir." hatırlatması yapıldı. Malaya'da başarılı bulunan projeler şöyle ; 
 
 
TURİZM VE SANAYİ ALTYAPISININ GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAM
 
ASİL PROJE LİSTESİ : * Malatya Belediyesi ( Bakırcılar Çarşısı'nı Turizme Kazandıralım), * Malatya İl Özel İdaresi Koruma Uygulama Denetim Bürosu ( Büyüleyici Vadiyi Seyrediyorum), *Malatya İl Özel İdaresi - Malatya Belediyesi (G.P) ( Geleneksel ve Kültürel Sanatlar, Fuar ve Sergi Alanı Düzenlenerek Turizm Cazibe Merkezi Oluşturulması), 
YEDEK PROJE LİSTE : * Battalgazi Belediyesi ( Selvi ve Emir Ömer Sokağı Sağlıklaştırma Projesi), *Darende Kaymakamlığı ( Günpınar Vadisi'nin Gizemini Trekkingle Keşfediyoruz), * Darende Kaymakamlığı ( Tohma Kanyonu Rehabilite ve Altyapı Geliştirme Projesi), * Erenli Belediyesi (Bahri Camii Kimliğine Kavuşuyor) 
 
 
TURİZM SEKTÖRÜNÜN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI  (Yedek Proje Bulunmamaktadır)
 
ASİL PROJE LİSTESİ : *Akçadağ Kaymakamlığı ( Levent Vadisi Jeopark, Doğa Turizmi ve Rekreasyon Projesi), * Arapgir Belediye Başkanlığı ( Arapgir Turizm Yönetim Projesi) , * Darende Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ( Turizmi Gelişen, Turizmle Gelişen Darende), *Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü (Malatya Kitaplığı Kültür Külliyatı Projesi), Malatya Valiliği İl Özel İdaresi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (Malatya'nın İmaj ve Lasman Projesi) , * Girmana Belediyesi ( Girmana Kanyonunda Rafting) 
 
NOT : GRAFİKLERİ BÜYÜK GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN RESİMLERİ SEÇİNİZ
 
HABER : GÖRÜŞ GAZETESİ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız