SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FKA Destek Programı Açıkladı

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:33:56
FKA Destek Programı Açıkladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkezli Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından 2014 Yılı ‘Üretimde Odak Alanlar’ ve ‘Güçlü Altyapı, Güçlü Ekonomi’ Mali Destek Programları açıklandı.

FKA Salonu’nda yapılan mali destek proje programı açıklanması toplantısına; Vali Vasip Şahin, Belediyle Başkan Yardımcısı İsmail Nacar, FKA Genel Sekreter Vekili Mesut Öztop, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, bazı daire müdürleri, oda,dernek, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhasebeci ve mali müşavirler, ilgili ve yetkililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Vasip Şahin, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinin bağlı bulunduğu FKA tarafından 2014 yılı üretimde odak alanlar ile güçlü altyapı, güçlü ekonomi başlıkları adı altında iki mali destek programı açıklandığını söyledi.

Vali Şahin, “Fırat Kalkınma Ajansı, TRB1 Bölgesinde Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projeleri destekleyerek hayata geçirmek amacıyla 29 Ocak 2014 tarihi itibariyle 2014 Yılı ‘Üretimde Odak Alanlar’ ve ‘Güçlü Altyapı, Güçlü Ekonomi’ Mali Destek Programlarını başlatmıştır. Programlar kapsamında bölgeye aktarılması planlanan kaynak miktarı 13,5 milyon TL olup, desteklenecek projelerle yaklaşık 25 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirilmesi öngörülmektedir. Söz konusu programlara başvuru kabulü 12 Şubat 2014-24 Mart 2014 tarihleri arasında internet üzerinden gerçekleştirilecek olup, programlara ilişkin destek programları açıklanmıştır” dedi.

2014 yılı ‘Üretimde Odak Alanlar’ ve ‘Güçlü Altyapı, Güçlü Ekonomi’ mali destek programlarında yeni KOBİ’lere pozitif ayrımcılık yapılacağını söyleyen Vali Şahin, destek programlarının amacının daha fazla iş imkanı sağlamak olduğuna dikkat çekti. Toplam 13,5 milyon TL’lik destek sağlanacağını bildiren Vali Şahin, müteşebbisin sayısı ve gücünün artması için böyle destekler verildiğine dikkat çekti.

Vali Şahin, “Müteşebbis sayısı ve gücü artarsa iş imkanı, dolayısıyla ekonomik güç artarak. İhracat artar ve ülkemiz top yekün refah seviyesi yükselmiş olur” dedi.

FKA Program Yönetim Birimi Başkanı Muhammet Serdar Bayram ise iki ana başlık altında toplanan destek çağrısı hakkında bilgi vererek, “Güçlü Altyapı, Güçlü Ekonomi mali destek programları kapsamında, Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde sanayi ve turizm alanlarında gelişmeye ivme kazandıracak, üretim ve istihdamı doğrudan etkileyecek stratejik altyapı yatırımlarının gerçekleştirilmesini sağlamaktır.

‘Üretimde Odak Alanlar’ programın amacı, TRB1 Bölgesinde mal ve hizmet üretiminde ekonomik değer artışı sağlayacak odak alanlarda işletme niteliklerinin iyileştirilmesini ve kapasitenin artırılmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız