SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FKA Elazığ'da Toplandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:53:33
FKA Elazığ'da Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılı 2. Olağan Kalkınma Kurulu toplantısı Elazığ’da başladı. 

Bir otelde yapılan toplantıya Elazığ Vali Yardımcısı Haluk Çakmak, Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Özgür, Kalkınma Kurulu Başkanı ve Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ubeyde İpek, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop ile Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl'deki kurul üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kalkınma Kurulu Başkanı ve Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ubeyde İpek, Fırat Kalkınma Ajansı’nın bölgedeki ekonomik, ticaret ve sosyal yapıya büyük destekler sağladığını belirterek “Bu bağlamda tabi ki kalkınma kurulu olarak ta bizler üzerimize düşeni yaparak bir şekilde ajansı yönlendirme yoluna gitmemiz gerekiyor. Tabi ki bu konuyla iki günlük çalıştay yapılacağını daha öncede söylemiştik. Bu bağlamda bizler profesyonel bir destekte alarak Tuside’den inşallah iki gün boyunca çalışmamızı devam ettireceğiz” diye konuştu. Ajansın bu güne kadar önemli çalışmalar yaptığını ifade eden İpek, "Bu gayeyle ajansımız bölgemizin sürdürebilir kalkınmasını sağlamak, yani çevreyi bozmadan doğal kaynaklarını tüketmeden gelecek kuşaklara aktararak yerel potansiyelleri harekete geçirecek. Bunun için gerekli plan, program ve amaçları hazırlayarak paydacılarıyla birlikte uygulamak misyonuna sahip olduğunu biliyoruz. Amacımız bölgenin gelişme hedeflerini belirlemek. Bölgesel stratejilerini uygulanması için kamu kesimi, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında iletişim ve işbirliğini arttırmak. Yerel ve bölgesel girişimciliği desteklemek. Bölgemizin kendisine has işsel dinamiklerini tespit ederek bölgemizin ekonomik ve sosyal girişimine katkı sağlamasını desteklemek çözümler bulmak ve üretmektir” dedi. Kalkınma Bakanlığı’ndan planlama uzmanı Funda Kulerü ise yaptığı konuşmada “Biz bu süreci ajanslarla istişare halinde yaşıyoruz. Yönetmenlik hazırlanmasını diğer usul ve esaslarla ilişkin rehberler ve kılavuzlar hazırlanmasını katılımcı bir süreçle gerçekleştiriyoruz. Onun haricinde merkezi düzeydeki kurum ve kuruluşlarla, diğer bakanlıklarla ve uluslar arası ölçekteki organizasyonlarla olan işbirliğinin yine ajanslarla istişare halinde yapıyoruz. Şuan bölge planlarının görüş alınmasının diğer bakanlıklara görüşe sunulması bakanlığımız tarafından gerçekleştirildi” şeklinde konuştu.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop’da yaptığı konuşmada, ajansın kuruluşundan bu yana geçen 6 yıllık süreçte, araştırma, planlama, yatırım, destek, teşvik,rehberlik gibi hizmetlerin genel olarak masaya yatırmayı amaçladıklarını söyledi. Genel Sekreter Öztop’un bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vermesinin ardından programda, Kalkınma Kurulu içerisinde oluşturulmuş sosyal yapı, altyapı-çevre, tarım, turizm ve sanayi-ticaret komisyonları ayrı ayrı masalarda eş zamanlı şekilde çalıştaylara geçildi. 

Komisyon çalıştaylarında ajansın ilgili alandaki destek ve faaliyetleri derinlemesine analiz edilecek. Çalıştaylar, TÜBİTAK TÜSSİDE’nin moderatörlüğünde, ortak akıl platformu kavramı çerçevesinde yürütülecek olup, ajans uygulamalarına yönelik tavsiye kararlar alınacaktır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız