SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FKA Elazığ'da Toplandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:15:05
FKA Elazığ'da Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Merkezi Malatya'da bulunan Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) 2012 yıllı 2. Olağan Kalkınma Kurulu toplantısı Elazığ'da yapıldı.

Elazığ'da olağan kalkınma kurulu toplantısının açılış konuşmasını yapan FKA Başkanı Prof.Dr. İbrahim Gezer, kalkınma ajansların 2006’dan itibaren kurulduğuna işaret ederek, temelde bölgesel gelişmeyi tetiklemek olduğunu söyledi. Gezer, "Bölgedeki kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliği ve dayanışmayı teşvik itmek, yerinden kalkınmayı ve yerinden yönetmeyi ve yerinden kullanmayı öne çıkarmak amacıyla kurulmuş yapılanmalardır. Yine dünyamızda yönetim yerini ve biçimini kamu özel sektör kuruluşları arasında güçlü bir işbirliği ve dayanışmanın öne çıktığı bir dönemden geçiyoruz. Bu da doğal olarak yerel aktörleri yerinden yönetimi farklı sektörler arasındaki işbirliğini dayanışmayı öne çıkarır bir hale geldi. Yerel aktörlerin daha çok inisiyatif aldığı kaynakların daha çok yerinde kullanıldığı farklı kesimler arasında işbirliği ve dayanışmanın olduğu bir dönemden geçiyoruz" dedi.

FKA Genel Sekreteri Fethi Altunyuva da ajansın kuruluşundan geçen 3 yıllık süreçte sorunların tespiti çözümlerin geliştirilmesi ve bölge potansiyellerinin belirlenerek hayata geçirilmesiyle ilgili araştırma,planlama ve koordinasyon faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi. Altunyuva, "Hazırlanan bölge planlarının hedef ve amaçlarına ulaşmak amacıyla bir çok faaliyet ve program tasarlayarak uyguladık. Geride bıraktığımız süreçte beş tane teklif çağrısı, üç tene doğrudan faaliyet programı, iki tane teknik destek programıyla bir güdümlü projeyi hayata geçirmeye çalıştık" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılanlar çalıştay için bir araya gelerek,öncelikli tema ve sektörlerin belirlenmesi konusunda fikir alışverişinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız