SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FKA Genel Kurul Yaptı

A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı'nın Elazığ'da yapılan 2010 Yılı 1. Olağan Kalkınma Kurulu toplantısı büyük bir katılım ile gerçekleştirildi.

Toplantıya Elazığ Valisi Muammer Erol, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerdağ, Kalkınma Kurulu Başkanı Bedrettin Taşkesen, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Müdürlüğü'nden uzman M. Emin Özsan, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Mesut Öztop, birim uzmanı Mithat Özeroğlu, uzman Ömer Faruk
Aladağ, FKA yöneticileri ve çok sayıda birim müdürü katıldı. Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinden, 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkındaki Kanun uyarınca belirlenmiş olan Kalkınma Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Kalkınma Kurulu Başkanı Bedrettin Taşkesen, toplantının önemi ve gündemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Taşkesen şunları söyledi:

"Kalkınma ajansları; kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, ulusal kalkınma planı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, bölgesel gelişmenin sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge için gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla kurulmuştur. Bölgemizde kamu kurum ve kuruluşları, özel
kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve ajansı yönlendirmekle görevli Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu bu doğrultuda mevcut dört ilin nüfuslarına göre dengeli temsili sağlanarak oluşturulmuştur. Kurulumuzun; adalet, eşitlik, düşünce, ifade özgürlüğü ve katılımcılık esaslarını gözeterek, aynı zamanda da bölgenin kalkınması yönünde bölgenin potansiyellerini ortaya çıkarmak, sorunlarına çözümler üretmek ve geleceğine dair bir perspektif sunma hedeflerine yönelik olarak mevcut görevlerini yerine getireceğine inanıyorum. 25 Ağustos 2009 tarihinde gerçekleşen ilk Kalkınma Kurulu toplantısında kurulumuzun teşkilat yapısı belirlenmiştir. Bugünkü toplantımızın gündemi; ajansın 2009 yılı faaliyet raporunun değerlendirilmesi, 2010 yılı faaliyetlerinin sunumu, ayrıca TRB1 bölge planı sunumu ve değerlendirilmesi, bunun ardından değerli katılımcıların görüş ve önerilerini belirtmesi olacaktır. Kalkınma Kurulu'nun bölgemizin kalkınması için neler yapılabilir sorusuna cevap arayışının demokratik ilkeler doğrultusunda gerçekleşebileceği bir platform olduğu bilinmelidir. Kurulun, her birimizin fikir ve önerilerini açıkça belirtebileceği, uzmanların alanlarda bilgi paylaşımının sağlanabileceği önemli bir meclis olarak görülmesi gerekmektedir."

2010 Yılı 1. Olağan Kalkınma Kurulu toplantısının ögleden sonra yapılacak değerlendirmesinde ise, ajansın faaliyetleri, hakkında ajansta görevli koordinatörler ve uzmanlar tarafından bigiler verilip, bölge planının değerlendirilmesi ile toplantı son bulacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız