SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FKA, İZKA'ya Konuk Oldu

A- A+ PAYLAŞ

Geçen yıl faaliyete geçen Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yönetim Kurulu Üyeleri, İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) faaliyetleri ve yönetim modelleriyle ilgili bilgi almak üzere İzmir'e geldi.

İZKA hizmet binasında yapılan bilgilendirme toplantısına katılan heyette, Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ Belediye Başkanı Mehmet Süleyman Selmanoğlu, Elazığ İl Genel Meclisi Başkanı Aydın Kara, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Tunceli İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Erdoğan, Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Cengiz, Genel Sekreter Fethi Altınyuva yer aldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, kalkınma ajanslarını yerel birer aktör olarak niteledi ve örnek olması gerektiğini söyledi.

Kalkınma ajansları arasında ilişkileri güçlendirmek ve işbirliklerini artırarak ortak çözüm yolları bulmak için çalıştıklarını belirten Vali Kıraç, şöyle konuştu:

"Amacımız kentlerimize yeni bir bakış ve örgütlenme modeli getirmektir. İzmir'e bakacak olursak, bölgesel gelişim planında 5 sektöre destek verilmesi kararlaştırıldı. Bunlar; tarım, sanayi, turizm, lojistik ve tarıma dayalı sanayi. Bu sektörlerde rekabet edilebilirlik, istihdam ve alt yapı-üstyapıya paralel olarak İzmir'i marka kent yapmak için girişimlerde bulunacağız. Projeleri destekleyerek kente yeni bakış açısı kazandıracağız."

İzmir'i marka kent yapmak için geliştirilen stratejik planın Ağustos ayında biteceğini bildiren Kıraç, ilk kez bir şehrin stratejik planı olacağını ve İzmir'in kendine özgü değerleriyle marka kent olacağını söyledi.

FKA heyeti adına konuşan Malatya Valisi Ulvi Saran da, FKA'nın Türkiye'nin en önemli tarihi, turistik ve tarım havzalarından birinde hizmet verdiğini söyledi. Dört ilin bir araya gelerek FKA'nın geçen yıl kurulduğunu hatırlatan Vali Saran, İZKA'nın çalışmalarını yerinde görmek ve kuruluşun modelini incelemek üzere İzmir'e geldiklerini söyledi. Kalkınma ajanslarının yönetim açısından örnek olduğunu vurgulayan Vali Saran, "Uygulanan yönetim şekli merkeziyetçi yapıdan daha esnek yapıda olduğunu görüyoruz.
Kalkınma ajansları bu esnek yönetim şeklinin çok güzel uygulanabildiği alanlar olarak ön plana çıkıyor" dedi.

Toplantı, İZKA Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can'ın ajans faaliyetleri konusunda genel bilgilendirme sunumu yapmasından sonra sona erdi. Heyet, İZKA'da yapılan toplantıdan sonra İZKA'nın desteklediği projelerin gerçekleştirildiği yerleri gezdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız