SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'FKA Kurumsallaşıyor'

A- A+ PAYLAŞ

BİNGÖL- Bir dizi ziyaret ve toplantılara katılmak üzere memleketi Bingöl'e gelen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz (soldan 2.), kurum müdürlerine uyarıda bulunarak kendilerine gelen tüm muhtarların sorunları ile yakından ilgilenmesi talimatını verdi.

AKP Bingöl milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu ile birlikte bu sabah saatlerinde Bingöl'e gelen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür Merkezi'ndeki toplantıda muhtarların sorun ve taleplerini dinledi. İl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Serdar Atalay ve tüm kurum amirlerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Bakan Yılmaz, özellikle kurum müdürlerine uyarılarda bulunarak muhtarların sorunlarıyla yakından ilgilenilmesini talep etti.

Konuşmasında muhtarların vatandaşın taleplerini, sıkıntılarını ve sorunlarını bilen kişiler olduğunu vurgu yapan Bakan Yılmaz, "Muhtarlarımız seçilmiş insanlardır. Vatandaşlarımızın taleplerini, sorunlarını takip eden insanlardır. Bizim büyük önem verdiğimiz muhtarların sorunlarını göz ardı etmeyin. Sizlere sorunlarını anlattıklarında çözüme gidin. Onları en iyi şekilde karşılayın" dedi.

GAP bölgesinde uygulanan Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamına doğu illerinin de alındığını ifade eden Bakan Yılmaz, "Kalkınma sadece ekonomiyle olmuyor. İşin sosyal ve kültürel boyutunu da dikkate almak gerekiyor. SODES ile ilgili inşallah yeni yeni programlar üreteceğiz. SODES bu yıl ve önümüzdeki yıllarda da devam edecektir. Burada amacımız bölgede sosyal hayatı, kültürel hayatı zenginleştirmektir. Özelikle istihdama yönelik alanlarda, mesleki alanda gayret sarf edilmesini istiyoruz. Engellilere, kadınlara, değişik kesimlere yönelik çalışmalar yürütmek istiyoruz. İnşallah güzel ve kaliteli projeler hazırlanır. Bingöl'de bu birikim var ve inşallah bizde bu konuda elimizden gelen desteği veririz. Projeler valiliğimize iletilecek ve daha sonra Devlet Planlama Teşkilatına gelecek buradaki nihai değerlendirmeden sonra inşallah destek olacağız" şeklinde konuştu.

Kalkınma ajanslarının bölgeye büyük fayda sağlayacağını vurgulayan Bakan Yılmaz, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerini kapsayan Fırat Kalkınma Ajansı'nın hızlı bir şekilde kurumsallaştığını ifade etti. Bakan Yılmaz, "Fırat Kalkınma Ajansı en son elemanlarını aldı, binasını buldu, tefrişatını yaptı. Şimdi o elemanları eğitiyoruz. Burada da en önemli amacımız istihdama yönelik bir rahatlama sağlamaktır. İnsanlarımıza aş, iş imkanını sunmaktır" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız