SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FKA Nereye Ne Veriyor?!

A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA- Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) tarafından 2011 yılında verilen desteklerden, Temmuz-Ağustos Dönemi Teknik Destek Programı sonuçları açıklandı. Dönem içerisinde toplam 18 teknik destek başvurusu yapılırken, bunların 9'u başarılı bulundu. Elazığ,  4 başarılı başvuru ile birinci sırada yer alırken, Malatya'dan ve Bingöl'den ikişer, Tunceli'den ise bir başvuru başarılı kabul edildi. Ajansın internet sitesinde yayınlanan bilgilerde, toplamda 18 başvurunun kaçının hangi illerden geldiği bilgisine yer verilmedi.

MAYIS-HAZİRAN DÖNEMİ

FKA tarafından Mayıs-Haziran Dönemi Teknik Destek Programı sonuçlarında ise illerden gelen toplam başvuru sayısına yer verilmezken, bu dönemde başarılı sayılan başvuruların üçü Malatya'dan, biri ise Elazığ'dan gelmişti.

DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI

FKA'nın Doğrudan Faaliyet Destek Programı'nda ise Elazığ ve Malatya'dan ikişer proje, Bingöl ve Tunceli'den ise birer proje desteklenmesi uygun projeler olarak kabul edilmişti. Ajans tarafından verilen bilgide,  2011 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı'nın tahsis edilen bütçe ile sınırlı olmak üzere yıl sonuna kadar süreceği ve başvuruların kabulünün devam ettiği hatırlatılmıştı.

TURİZM VE SANAYİ DESTEKLERİ

FKA'nın,  kâr amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projelerine destek vermek amacıyla  “Turizm ve Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi” ve “Turizm Sektörünün Geliştirilmesi” Mali Destek Programları'na ise Bingöl’den 12, Elazığ’dan 11, Malatya’dan 32 ve Tunceli’den 9 olmak üzere toplam 64 proje başvurusu yapıldı. Ajans tarafından yapılan açıklamada, sunulan projelerden destek almaya hak kazananlara toplamda 11.500.000 TL kaynağın hibe olarak aktarılacağı, Eylül ayı sonuna kadar projelerin değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ve destek alamaya hak kazanan projelerin açıklanmasının öngörüldüğü belirtilmişti. Aynı açıklamada, sonbahar döneminde tarım ve sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren ticari işletmelere yönelik programların da ilan edileceği bilgisine de yer verilmişti.

12 MİLYON 650 BİN TL KAYNAK

FKA'nın Temmuz ayı toplantısında Genel Sekreteri Fethi Altunyuva yaptığı konuşmada, 7 milyon TL Turizm ve Sanayi Altyapılarının Geliştirilmesi, 4,5 milyon TL Turizm Sektörünün Geliştirilmesi, 700 bin TL Doğrudan Faaliyet Desteği ve 450 bin TL de Teknik Destek olmak üzere toplam 12 milyon 650 bin TL kaynağın ilk etapta kullandırılacağını, yıl içinde özel sektöre yönelik destek programları da uygulanacağını söylemişti.

MALİ DESTEK PROGRAMLARI

FKA tarafından 2010 Yılı Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı sonuçları ile ilgili yapılan Mart ayındaki  açıklamada, "Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı sürecinde 283 proje teklifi alınmış, 45'i asil ve 22'si yedek olmak üzere toplam 67 proje başarılı bulunmuştur. Asil listede yer alan başarılı projelerin illere göre dağılımı Bingöl 8, Elazığ 14, Malatya 20, Tunceli 3 biçiminde olup, başarılı projelere tahsis edilecek toplam tutar 10 milyon 954 bin 104 TL'dir" denilmiş ancak toplam tutarın illere göre dağılımına yer verilmemişti.

HER DÖNEM SONUNDA PAYLAŞILMALI

Fırat Kalkınma Ajansı'na yapılan proje başvuruları ve taleplerin illere göre sayısını, yine başarılı görülen proje ve taleplerin illere göre sayısı ve bu projelere iller bazında talep edilen parasal desteğin  miktarının her dönem sonunda açıklanmasının daha uygun olacağı ifade ediliyor.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız