SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FKA Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

0
Güncellendi - 2016-11-02 11:41:14
FKA Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Kasım ayı yönetim kurulu toplantısı Malatya’da yapıldı.Fırat Kalkınma Ajansı’nda gerçekleştirilen toplantıya Malatya Valisi Mustafa Toprak, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Genel Meclisi Başkanları ile TSO Başkanları ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop katıldı.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, yönetim kurulu toplantısı öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, toplantısının yoğun bir gündemle gerçekleştiğini ifade etti.

Zorluoğlu, 2016 yılında Fırat Kalkınma Ajansı’na sunulan projelerin değerlendirme süreçlerinin ele alınacağını kaydederek, süreçleri tamamlayıp, desteklenecek projelerle ilgili nihai kararın yönetim kurulu tarafından verileceğini belirtti.

Zorluoğlu, Doğrudan Faaliyet Desteği başlığı altında Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin kendilerine ayrılan bütçeleri çerçevesinde sunulan projeleri değerlendirip, karara bağlayacaklarını dile getirdi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 23 il ile ilgili yeni ve büyük teşvik programını açıkladığını anımsatan Zorluoğlu, “Onunla ilgili teknik çalışmalar şuanda devam ediyor. Açıklanan 23 il içerisinde Fırat Kalkınma Ajansı’nın da içerisinde bulunan Tunceli, Bingöl, Elazığ ve Malatya’da yer almaktadır. Bu destek içerisinde inşallah bu illerimizde yer alacak. Bu vesileyle hükümetimize, bizim illerimizi de bu teşvik programının içerisine aldıkları için şahsım ve yönetim kurulum adına şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Zorluoğlu, normal olağan teşvik sistemi içerisinde Tunceli’nin 5, Bingöl’ün 6, Elazığ ve Malatya’nın 4’ncü bölge illeri olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “Sayın Başbakanımızın yaptığı açıklama var. İnşallah yakın zamanda Bakanlar Kurulu kararıyla onaylanacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 23 ilin tamamının 6’ncı bölge teşvik sisteminin içerisine dahil edileceği şeklinde bir bilgi basına ve kamuoyuna yansıdı. İnşallah tez zamanda buda hukuki anlamda netleşir. Eğer bunlar gerçekleşirse şüphesiz bu bölge illerinde çok büyük bir kalkınma hamlesini de beraberinde getirecektir. Bu çerçevede kalkına ajanslarına da önemli bir sorumluluk ve görev düşüyor. Yatırımların yoğunlaşmasıyla birlikte özellikle yatırım destek ofislerimiz, illerimizdeki ofislerin çok yoğun bir mesai harcaması gerekiyor. Kalkınma ajansımızın bütün personeliyle ve bütün müktesebatıyla, kapasitesiyle illerimizdeki yatırımcılara yol gösteren ve onların bürokratik işlemlerini kolaylaştıran ve bu manada yatırımları hızlandıran fonksiyonunu net bir şekilde icra etmesi gerekiyor. Kalkınma ajansımızın bunu layıkıyla yapacağına inanıyoruz.”

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi

Fırat Kalkınma Ajansı Toplantı 1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız