SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FKA Yönetimi Toplandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:19:26
FKA Yönetimi Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yönetim Kurulu Başkanlığına Tunceli Valisi Osman Kaymak getirildi. 

FKA Salonu’nda Malatya Valisi Vasip Şahin’in başkanlığında yapılan toplantıya, Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, Elazığ İl Genel Meclisi Başkanı Metin Baki Ölçücü ve FKA Genel Sekreter Vekili Mesut Öztop katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Malatya Valisi Vasip Şahin, “Ağustos ayı toplantısı nedeniyle bir aradayız. Bugünkü toplantımızda, doğrudan faaliyet destekleri başvuruları değerlendirilecek. Proje teklif çağrısına yapılan başvuruların devam etmekte olan değerlendirme sürecini bir daha gözden geçireceğiz. Ocak ayında başvurular için teklif çağrısına çıkılan iki ana başlıkta projelerimiz vardı. Onların da değerlendirmesini yapacağız. Güçlü alt yapı ve güçlü ekonomi, sanayi ve turizm altyapıların güçlendirilmesine yönelik projeler, üretimde odak alanları başlığı altındaki projeler ve KOBİ’ler başta olmak üzere ihracatın arttırılması ve ekonomik gelişmelerle ilgili projelerin başvuruları kabul edilmişti. Nisan ayı sonu itibariyle, Bingöl’den 42, Elazığ’dan 43, Tunceli 17 ve Malatya’dan 54 başvuru yapılmıştı. 156 projenin değerlendirme süreci devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Vali Şahin, “Önümüzdeki bir yıl için de Yönetim Kurulu Başkanlığına Tunceli Valisi Osman Kaymak’a devir edeceğiz. Malatya’nın görev süresi tamamlandı. Harf sırasına göre FKA’ya bağlı illerin valileri yönetim kurulu başkanlıklarını yapıyor” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanlığına gelen Tunceli Valisi Osman Kaymak da konuşmasında, “Malum, Tunceli’de yeni göreve başladık. Fırat Kalkınma Ajansı’nın çalışmaları bölgeye büyük bir ivme kazandırıyor. Gündemdeki konuları görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.

FKA Yönetim Kurulu toplantısı, daha sonra basına kapalı devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız