SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FKA'da 2 Adaylı Seçim

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:45:21
FKA'da 2 Adaylı Seçim
A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı’nın (FKA), 2013 yılı birinci olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı ve seçimi yapılarak, başkanlığa tekrar Prof. Dr. İbrahim Gezer seçildi.

FKA Genel Sekreterliği Salonu’nda yapılan kurul ve toplantı ve seçimine; Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinden 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkındaki Kanun uyarınca belirlenmiş olan Kalkınma Kurulu üyeleri katıldı.

FKA Kalkınma Kurulu Başkanlığı için yapılan seçime mevcut Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer ile Elazığlı olan Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Müdürü Abbas Altınışık aday oldu. Gezer 37 oy olarak tekrar başkan seçildi. Diğer aday Altınışık ise 32 oy aldı.

Kalkınma Kurulu Toplantısı’nda konuşan FKA Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, önce kalkınma ajanslarının kurulma amaçlarını anlattı. Gezer, “Dünyada, yerinden yönetimlerin aleni merkeziyetçi yaklaşımların güç kazandığı bir dönemi yaşıyoruz. Dünya buna doğru eğiliyor. Yeni ilimler buna yöneliktir. Dolayısıyla böyle bir dönemde yerel aktörlerin daha çok inisiyatif alması, daha çok öne çıkması kaçınılmaz bir durumu olarak ortaya çıkıyor” dedi.

İbrahim Gezer, görev aldığı 2 yıl içerisinde ekip çalışması ve dayanışma ile bölgesel gelişime katkıda bulanmaya azami çaba gösterdiklerini ifade etti.

Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürü Nahit Bingöl de konuşmasında, gayri safi yurt içi hasılanın 1,3 trilyon dolara, kişi başı milli gelirin 16 bin dolara, ihracatın 277 milyar dolara çıkarılması, işsizliğin ise yüzde 7’lerin öngörüldüğünü vurguladı.

Türkiye’de faaliyet gösteren 26 ajansın 1,6 milyar TL’lik kaynak oluşturduğunu, eş finansal değerlerle bu rakamın 3 milyar TL’ye yükseldiğine dikkat çeken Bingöl, “Bugüne kadar 8 bin 500 proje desteklendi” diye konuştu.

FKA Genel Sekreter Vekili Mesut Öztop ise bugüne kadar 47 milyon TL destek verdiklerini, eş finansal desteklerle bu rakamın 91 milyon TL’nin üzerinde bir proje hacminden söz edip, 306 projeyi desteklediklerini dile getirdi.

Projelere verdikleri desteklerle 551 kişiye istihdam imkanı meydana getirdiklerini söyleyen Öztop, 122 yeni ürün oluşturulmasını sağladıklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız