SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FKA'da Başkan Malatya'dan

A- A+ PAYLAŞ

Kalkınma Kurulu Başkanı Bedrettin Taşkesen ile kalkınma kurulu üyelerinin katıldığı, Fırat Kalkınma Ajansı'nın '1. Kalkınma Kurulu Toplantısı' yapıldı. Toplantıda Kalkınma Kurulu Başkanlık Divanı için seçim de yapıldı.

Ajans binasında yapılan toplantıda değerlendirme yapan Bedrettin Taşkesen, Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinin oluşturduğu TRB1 Bölgesinin gelişimi için önemli faaliyetlerin gerçekleştirildiğini söyledi. Geçen yıl uygulanan iki destek programının meyvelerinin ifaden eden Taşkesen, Bu yılın ilk yarısında dört destek programının başlatıldığını, bölgenin yatırımcılar tarafından “tercih edilmesi” için pek çok çalışma gerçekleştirildiğini belirtti.

 Görev süresi dolduğu için son defa kurula başkanlık ettiğini söyleyen Taşkesen; “Başkanlığım süresince Kurulumuzun daha etkin çalışabilmesi için kendi içerisinde tarım, sanayi ve ticaret, sosyal yapı, turizm, teknik alt yapı ve çevre olmak üzere beş alanda sektörel komisyonlar oluşturulmuştur. Bu komisyonların görüşleri Ajansımızın başta destek programları olmak üzere alacağı kararlarda etkin rol oynamış ve oynamaya devam edecektir. Bildiğiniz gibi görev sürem dolduğu için bugün son defa kurulumuza başkanlık ediyorum. Geride bıraktığımız dönemde Kurul çalışmalarına katılımınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantıda 2010 yılı faaliyet raporu sunumunu gerçekleştirirken, 2011 yılı Ajans faaliyetleri hakkında da Kalkınma Kurulu üyelerini bilgilendirdi. Ekonomik Gelişme Mali destek Programı kapsamında Bingöl'e 2 milyon 428 bin TL, Elazığ'a 3 milyon 512 bin TL, Malatya'ya 4 milyon 609 bin TL ve Tunceli'ye 508 bin TL kaynak dağıtımı yapıldı.. Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı'nın kar amacı gütmeyen kurumlara yönelik olduğu ve Bingöl'de 2, Elazığ'da 2, Malatya'da 2 ve Tunceli'de 2 ve TRB1 Bölgesel Projeler içinde 3 olmak üzere 11 projenin desteklendiğini ve kaynağın ise 550 bin TL olduğu öğrenildi. 2011 yılında kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik olarak 2 ayrı mali destek programının bulunduğu ve bunların 7 milyon TL tutarındaki turizm ve sanayi altyapısının geliştirilmesi ile 5 milyon 500 bin TL tutarındaki turizm sektörünün geliştirilmesi projeleri olduğunu ifade ediliyor.

 Kalkınma Kurulu Başkanlık Divanı için seçimi yapılan toplantıda, Başkanlık için Malatya'dan İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Gezer ile Elazığ'dan Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Akın aday oldular. Seçim sonucunda 37 oy alan Prof. Dr. İbrahim Gezer, Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanlığına getirildi. 27 oy alan Prof. Dr. Erhan Akın ise başkan vekilliğine getirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız