SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FKA'da Dış Ticaret Eğitimi

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:51:51
FKA'da Dış Ticaret Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından başlatılan Dış Ticaret Akademisi eğitimi verilmeye başlandı. 

Bölgede faaliyet gösteren firmaların dış ticaret kapasitelerini artırmak amacıyla FKA Malatya Yatırım Ofisi tarafından düzenlenen seminer FKA Salonu’nda başladı.

Seminer öncesinde konuşan FKA Malatya Yatırım Ofisi Birim Başkanı Murat Beyazıt, “Malatya ve Elazığ’da dönüşümlü olarak düzenlemiş olduğumuz eğitimimiz Dış Ticaret Uzmanı Şefik Ergönül’ün sunumları ile 6 gün sürecek olup 2’şer gün halinde 3 bölüm halinde uygulanacaktır. Uygulamalı, pratik ihracat çalışmalarını da yapılacağı eğitimimiz umarım faydalı olacaktır. Halihazırda Malatya’mızda yaklaşık 318 milyon dolar yıllık ihracat rakamına ulaşmış bulunuyoruz. Bu tutarı hali hazırda 199 firma ile gerçekleştirmekteyiz. 2013 ihracat hedefleri arasında 500 milyar dolara ulaşmak için Ajans bölgemiz içerisinde de Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl totalinde de en az 400 firma ile 2 milyar doların üzerinde bir ihracat rakamına kavuşmak istiyoruz. Bunun için alınacak olan eğitimlerle bu ihracat rakamlarını daha yukarılara taşımak istiyoruz” dedi.

İşadamı ve Dış Ticaret Uzmanı Şefik Ergönül de kendisinin 15 yıldan beri işadamı kimliği ile eğitimcilik yaptığını belirterek, “Bende özellik olan şey ihracatçı olmam. Ben yaptığım şeyi size öğretmeye çalışıyorum. Türkiye’nin her tarafından eğitim çalışmaları yapıyorum. Bu yıl benim ihracatta 40. yılım. Yaptığım ve bildiğim bir işi öğretmeye çalışıyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız