SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FKA'da Yeni Başkan İpek

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:18:53
FKA'da Yeni Başkan İpek
A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Birinci Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı Malatya’da gerçekleştirildi, Prof.Dr. İbrahim Sezer'in yerine kurul başkanlığına Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ubeyde İpek seçildi. 

Fırat Kalkınma Ajansı Seminer Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinden 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkındaki Kanun uyarınca belirlenmiş olan Kalkınma Kurulu üyeleri katıldı. 

Kalkınma Kurulu Toplantısı'nda konuşan Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, kurul olarak gerçekleştirilen çalışmalar hakkında kurul üyelerine sunum eşliğinde bilgilendirmede bulundu.

Gezer; yerel yönetişim anlayışına dikkat çekerek Ajans Kalkınma Kurulu’na bundan sonraki aşamada daha çok görev ve sorumlulukların düştüğüne belirtti.

Kalkınma Bakanlığı’ndan temsilen toplantıya katılan Planlama Uzmanı Metin Özaslan’da kalkınmanın temel prensibi olan yerelden kalkınma anlayışına dikkat çekerek, kurgu itibariyle Ajans Kalkınma Kurulu’nun bu misyonu üstlendiğini ifade etti. Bakanlık olarak bu yapıları önemsediklerini belirten Özaslan, kurul üyelerini Ajansların ülke geneline sağladıkları katkılar hakkında bilgiler verdi.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop ise Ajans genel faaliyetleri hakkında Kalkınma Kurulu üyelerine bilgi verdi. Kuruluşundan günümüze kadar sağlanan destekler ve çalışmalar hakkında sunum eşliğinde bilgiler veren Öztop,  2016 yılı çalışma programı taslak çalışması ile ilgili önümüzdeki süreçte kurul üyeleri ile daha detaylı bir şekilde çalışmalar içerisinde yer alacaklarını belirtti. 

Konuşmaların ardından Kalkınma Kurulu Başkanlığı seçim sürecine geçildi. Seçime tek aday olarak katılan Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek Kalkınma Kurulu başkanı seçilirken Başkan Vekilliğine, Malatya Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Ayşe Yıldırım Özceyhan seçildi. Ajans Genel Sekreteri Mesut Öztop Prof. Dr. İbrahim Gezer’e görev süresince Ajansa sunduğu katkı ve hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız