SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FKA'yı Anlattı

A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, "Kalkınma ajansları, koordinatör, organizatör ve katalizör konumunda hizmet yaparlar" dedi.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Altunyuva, kalkınma ajansının kurulması ve işleyişiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Fırat Kalkınma Ajansı Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerine hizmet etmek üzere kurulmuştur" diyerek, ajansların kuruluş amacını şöyle dile getirdi:

"Kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek. Kaynakların yerinde ve etkin kullanımı imkanı sağlamak. Yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, ulusal kalkınma planı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak ve sürdürülebilirliğini sağlamak. Bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmaktır."

Ajansın girişimci ve KOBİ desteği sağlama, devlet yardımlarını uygulama, kırsal kalkınma faaliyetlerini destekleme, altyapı ve çevre projelerini gerçekleştirme gibi alanlarda faaliyet yaptığını bildiren Altunyuva, "Diğer bir deyişle ajanslar uygulayıcı kuruluş ve diğer aktörleri destekleyecek ve bunlar arasında koordinatör, organizatör ve katalizör konumunda olacaktır" ifadelerini kullandı.

Ajansın, bölgesel niteliği olan havaalanı, ihtisas hastaneleri, bazı yüksek öğretim yatırımları, havza ve kıyı koruma ve geliştirme projeleri, bataklık projeleri, kırsal kalkınma projeleri, organize sanayi bölgeleri gibi projelerin yapımında etkin rol oynayacağına dikkat çeken Altunyuva, "Ajanslar kritik nitelikteki yerel bilginin merkeze taşınmasında ve sürekliliğinin sağlanmasında çok Önemli bir işlev yüklenecekler ve özellikle program ve proje uygulamalarının izlenmesini kolaylaştıracaklardır. Bu
işbirliği sayesinde başta Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) olmak üzere merkezi kuruluşlar, daha üst ölçekli politikaların ve uygulamaların geliştirilmesindeki enerji ve kapasitelerini daha etkili kullanabileceklerdir" şeklinde konuştu.

İllerin dengeli biçimde temsilini sağlayan kalkınma kurulunun Malatya 33, Elazığ 29, Bingöl 21 ve Tunceli'den 19 olmak üzere toplam 100 üyeden oluştuğunu aktaran Altunyuva, Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanlığını Bingöl Çevre ve Orman İl Müdürü Bedrettin Taşkesen'in yürüttüğünü kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız