SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fon Tepkisi!

A- A+ PAYLAŞ

CHP il başkanı Celal Berktaş, hükümetin İşsizlik Sigortası Fon Yasası'nda değişiklik yaparak, fonda toplanan paranın GAP projesinde kullanılmak üzere bütçeye aktarmasına tepki gösterdi.

Berktaş, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"İktidar, halkın ve çalışanların aleyhine çalışmalar yapmaya devam ediyor. Son olarak çıkardıkları İşsizlik Sigortası Fonu Yasası’nda değişiklik
yapan kanunla, İşsizlik Fonu’nda toplanan paraların GAP Projesinde kullanılmak üzere bütçeye aktarılması öngörülüyor.

Daha açık bir deyişle İŞÇİNİN PARASINI HÜKÜMETİN EMRİNE VE KULLANIMINA TAHSİS EDİYOR!

İşsizlik Fonu’nda biriken paralar İŞÇİNİN PARASIDIR. Bu paraların kullanılma amacı bellidir. Anayasamız devlete işsizliğe karşı tedbir alma görevi vermektedir. Zaten kurulduğundan bu yana amacı doğrultusunda kullanılmayan bu fonun şimdi içi boşaltılmakta, işçinin elinden alınmaktadır.

CHP olarak biz baştan beri bu yasaya karşı çıktık, gerekli muhalefeti yaptık. Ancak iktidar çoğunluğuna güvenerek, tüm uyarılarımıza karşın yasayı meclisten geçirdi.
Yasa Cumhurbaşkanlığı’na intikal edince tüm işçi sendikaları bu yasanın geri gönderilmesi için çağrılarda bulundular. Ne var ki Sayın Cumhurbaşkanı, yine iktidar partisinin bir mensubu gibi davranarak yasayı onayladı. Yine Cumhurbaşkanlığı Makamı halktan değil iktidardan yana tavır koydu. Hükümetin dayatmalarına boyun eğdi.
Tekrar ediyoruz.

Bu para İŞÇİNİN PARASIDIR.
Bu para amacına uygun olarak kullanılmalıdır.
Bu para, bu hükümet sayesinde İLİKLERİMİZE KADAR İŞLEYEN İŞSİZLİĞİN yaralarını sarmak için kullanılmalıdır.

Bu paranın kriz bahanesi ile başka yerlere aktarılması kesinlikle doğru değildir.

İşçinin parasının hükümetin emrine ve kullanımına devredilmesi HAK GASPIDIR.

İktidar İŞÇİNİN ALIN TERİNE EL KOYMAK İSTEMEKTEDİR.
Bu Yasa kesinlikle ANAYASAYA AYKIRIDIR!

İktidarın yasa tanımaz tavrı bu kez işçinin alın terine uzanmıştır.

CHP Bu konuda gerekli çalışmaları yapacaktır.

Çalışanlarımız, haklarını SİNSİCE ellerinden almak için çabalayan bu iktidara karşı TAVIRLARINI NETLEŞTİRMELİDİR!
Aksi durumda çalışanların haklarını zaten gözetmeyen bu iktidar, cüretini arttıracak, çalışanlara karşı başka yasaları da geçirmeye çalışacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız