SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Forma Cezası" Bitti!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:47:42
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı Süper Lig hakemi Suat Arslanboğa'ya, haftalar sonra maç verildi. Arslanboğa, PTT 1. Liginde 3 Mart günü oynanacak olan Gaziantep B.B.- Manisaspor maçını yönetecek.

Suat Arslanboğa, haftalar önce yönettiği Trabzonspor 1461- Fenerbahçe arasındaki Ziraat Kupası maçı sonrasında, Malatya'dan tanıdığı arkadaşı  Fenerbahçeli Mehmet Topal'ın formasını aldığı gerekçesiyle, haftalardır maç almıyordu. Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, bu duruma tepki göstererek, "Bazı hakemler maçlarda skandal hatalar yapmasına rağmen maç yönetmeye devam ediyor, 1461 Trabzon-Fenerbahçe kupa maçı sonrası çocukluk arkadaşı Mehmet Topal'ın formasını hediye ettiği Suat Arslanboğa haftalardır maç yönetemiyor! "demiş, boykotu eleştirmişti.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp da, Arslanboğa'ya bu nedenle maç verilmediğini, geçtiğimiz günlerde yaptığı "Hakemlere, futbolculardan forma almayın talimatı verdik. Trabzon ile F.Bahçe arasında 1,5 senedir problem var. Suat Arslanboğa, buna rağmen kupa maçında gidip forma aldı. Yanlış yaptı. Biz de o günden beri maç vermiyoruz." açıklamasıyla doğrulamıştı.

"MALATYA BÖLGESİ HAKEMİ DİYE Mİ?"

Bu arada, eski hakemlerden Selçuk Dereli, Sözcü Gazetesi'nde 27 Şubat Çarşamba günü yayınlanan yazısında, Mehmet Topal'ın formasını aldığı için bir süredir maç verilmeyen Malatya bölgesinin Süper Lig hakemi Suat Arslanboğa'yı yazdı ve haftalardır maç verilmemesini haksızlık olarak nitelendirip, MHK başkanı Zekeriya Alp'e eleştirilerde bulundu.

Selçuk Dereli'nin, Sözcü Gazetesi'nde yazdığı "Forma İsteyen MHK Üyesi" başlıklı yazı şöyle:

"..FUTBOLCU olarak yıllarca bir takımın formasını giyip sonrasında gelip MHK başkanı olacaksın ve bu görevinde de oyuncudan forma isteyen bir hakeme ceza vereceksin. Bu ancak bizim ülkemizde olur. “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” demezler mi adama?

BÖYLE bir uygulama dünyanın neresinde var merak ediyorum. Bu iş bu kadar basit mi? O zaman hangisi sizsiniz? Hem siz bir takımın taraftarı olup objektif olduğunuzu iddia edeceksiniz hem de hakeminizin maçını yönettiği bir futbolcudan hatıra forma almasına ceza vereceksiniz. Bana göre bu çok saçma bir durum.

ÜSTELİK bunu yaparken de adamına göre davranacaksınız.

REZİL hakem yönetimlerinin yanında Suat Arslanboğa gibi formda ve geleceği parlak bir hakemi sırf Mehmet Topal’dan forma istediği için bir kalemde sileceksiniz. Maçları doğrayan hakemler ise yollarına devam edecek. Yazık ki ne yazık?

PEKİ diyelim ki siz MHK olarak böyle bir prensip kararı aldınız. Buna saygı duymak gerekli. Ancak o zaman sormazlar mı adama “Neden bunu tüm hakemlerinize eşit uygulamıyorsunuz?” diye. Çünkü hatırladığım kadarıyla benzer bir olay daha önce Beşiktaş-Ofspor maçında da yaşandı. Antalya bölgesi yardımcı hakemi olan Baki Yiğit de Beşiktaşlı oyuncudan forma istemişti. Ancak ne hikmetse o hakem maçlarını üst üste almaya devam ediyor.

AYRICA “MHK hakem atama kriterlerinde birinin Antalya bölgesi diğerinin Malatya bölgesi olması mı etkili oldu?” diye ben hariç merak edenler de çok olmuştur hani. Ancak bana göre herkes asıl; bu kuralı koyan MHK üyeleri arasında büyük takımlardan forma isteyen var mıdır diye merak etmişlerdir. Peki Sayın Zekeriya Alp, o zaman yarın biri çıkar da bu ismi söylerse eğer, ne yapacaksınız çok merak ediyorum doğrusu..."

Dereli'nin yazısının tamamını Sözcü Gazetesi'nin aşağıdaki linkine ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://sozcu.com.tr/2013/genel/derbi-hakemine-telkin.html

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız