SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Formu Bozukmuş!

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:39:09
Formu Bozukmuş!
A- A+ PAYLAŞ
 
Cengiz Topel Caddesi üzerindeki Üçgen Parkta, bu sabah formu bozuk olduğu gerekçesiyle yarım asırlık bir çınar ağacı daha kesildi. Parkın kenarında bulunan iki ağaç ise vatandaşların tepkisiyle kesilmekten kurtuldu. Ağaç kesilmesine tepki gösteren vatandaşlar ‘Malatya Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü yeni aldığı fidanları dikecek yer arıyorsa, Malatya’nın her tarafı beton. Götürsünler oralara diksinler. Yetişmiş ağacı kesmesinler’ diye tepki gösterdi. 
 
1 yıldır tek bir çivi çakılmadı
 
Geçtiğimiz yıl Mart ayında yeniden düzenleme yapılacağı gerekçesiyle belediye tarafından bir gece vakti ağaçları kesildikten sonra yıkılan ve aradan 14 ay geçmesine rağmen tek bir çivi dahi çakılmayan Cengiz Topel Caddesi üzerindeki Üçgen Park’ta yarım asırlık bir çınar ağacı daha kesildi. 
 
Söz konusu park, yeniden düzenleneceği gerekçesiyle bir yıl önce bir gecede ağaçları kesilerek yıkılmış ve kamuoyunda oluşan tepkiler nedeniyle Malatya Belediyesi parkın yeniden düzenlenmesi için ihaleye çıkmıştı. Ancak 8 Haziran 2011 tarihinde yapılması gereken ihale, bu kez de projede eksiklikler olduğu gerekçesiyle iptal edilmiş ve o tarihten bu tarihle mezbelelik halde olan Üçgen Park’ta hiçbir çalışma yapılmamıştı.
 
‘Betona çevirdikleri yerlere diksinler’
 
Tanesi 1858 TL’den fidan alarak bütün Malatya’nın tepkisini çeken Park Bahçeler Müdürlüğü, dün sabah Üçgen Park’ta geçen yıl kesilmekten kurtulan 3 yetişmiş çınar ağacından birini daha formu bozuk olduğu gerekçesiyle kesti. Ağacın kesilmesine tepki gösteren bölgedeki esnaflar ise ‘Diğer iki ağacı da keseceklerdi ancak buradaki herkes tepki gösterince vazgeçtiler. Geçen yıl kestiklerinin yerine de pahalı fidanlarını diktiler. Malatya Belediyesi herhalde  bizim paramızla uçuk fiyatlara aldıkları  fidanları dikecek yer arıyor. Ağaç dikecek yer arıyorlarsa yetişmiş ağacı kesmesinler. Betona çevirdikleri yerlere diksinler’ diye tepki gösterdiler.
 
Bu arada geçen yıl yıkılan Üçgen Park’ta kesilen ağaçların yerine ‘dudak uçuklatan’ fiyatlara alınan yeni fidanların dikildiği gözlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız