SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fos Malzemeli Fos İş" İtirafı!

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:12:40
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından kısa süre önce yenilenen şehir merkezindeki kaldırımlar kış mevsiminin ardından tel tel dökülmeye başlarken, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay, kaldırımlarda kullanılan taşların Malatya şartlarına uygun olmadığını belirterek, ‘Bu konuda yanlış alım yapılmış’ dedi.

Büyükşehir statüsüne kavuşacağı günlere hazırlandığı söylenen Malatya Belediyesi’nin 3 yıllık icraatında en önemli hizmet olarak gösterilen şehir merkezindeki kaldırım çalışmalarındaki özensizlik, kalitesiz malzeme ve işçilik her geçen gün daha fazla gün yüzüne çıkıyor. Başta Mehmet Buyruk Caddesi olmak üzere şehir merkezinde yenilenen kaldırımlar kar yağışı ile birlikte bozulmaya başladı. Çok sayıda cadde ve sokakta kaldırım taşları yüzeyden en az 2-3 cm çözülerek dağılırken, birçok yerde de kaldırım taşları sökülmeye başladı.

Bu arada eski başkanlar Mehmet Yaşar Çerçi ile Cemal Akın döneminde yapılan kaldırımların bir bölümünde de aynı durumun olduğu bildirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Atay: Kırmızı Taşlar Malatya Şartlarına Uygun Değilmiş

Kaldırımlardaki bozulma ve dağılmaların nedeni ise Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay tarafından açıklandı.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan ve yeni kaldırımların bozulmasının sebebinin aşırı kar yağışı ve ağır kış şartları olduğunu söyleyen Atay, asıl sorunun ise Malatya iklim şartlarına uygun olmayan kaldırım taşı kullanılması olduğunu belirtti. Başkan yardımcısı Atay, kaldımılarda kullanılan kırmızı taşların yanlış tercih olduğunu ifade ederek ‘Kaldırımlarda kullanılan kırmızı taşlar ağır kış şartlarına uygun değil. Bu konuda yanlış alım yapılmış. Ama bu kaldırımların geçici kabulü henüz yapılmadı. Müteahhit firma bozulan taşları sökecek ve yerine yenisini yerleştirecek’ dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Atay, kaldırımlardaki bozulma ve sökülmeleri sadece kırmızı taşlar ile sınırlı tutuyor. Ancak, 3 Nisan itibariyle şehrin muhtelif yerlerinde çekilen fotoğraflar sorunun sadece kırmızı taşlarla sınırlı olmadığını, kaldırımların genelinde bozulma, dağılma ve sökülmeler olduğunu ortaya koyuyor.

Kaldırım inşaatlarını Esenlik Ltd.Şti.’nin taşeron firmaları yapıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız