SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fotoğraf Eğitimleri Sürüyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:45:45
Fotoğraf Eğitimleri Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD), temel fotoğraf eğitimlerine devam ediyor.

SODES Fehmi Kolçak Fotoğraf Atölyesi’nde gerçekleştirilen 10.Temel Fotoğraf Eğitimi Kursuna 26 kişi müracaat etti. Kursun açılışında MAFSAD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Güray Kuzu’nun karma fotoğraf sunumu katılımcılar tarafından izlendi. MAFSAD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İsmail Evren ilk ders olarak fotoğrafın tarihçesi hakkında kursiyerlere bilgi verdi.

Kurslar hakkında bilgi veren MAFSAD Başkanı İnan Orhan, 5 yıl içinde yaklaşık 400 kişiye temel fotoğraf eğitimi verdiklerini, son yıllarda dijital makinelerin yaygınlaşmasıyla birlikte fotoğrafçılığa olan merakın arttığını ifade etti. Artık insanların fotoğrafa ciddi şekilde zaman ve bütçe ayırdıklarını söyleyen Orhan, günümüz iş dünyasında yoğun iş stresi nedeniyle insanların deşarj olacak bir liman aradıklarını ve fotoğrafın tam da bu noktada devreye giren enstrümanlardan biri olarak karşımıza çıktığını aktardı.

Fotoğraf sanatına olan ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirten Başkan Orhan, “Sanatsal anlamda fotoğrafın belli bir kitle tarafından sahiplenilmesi bizim için memnuniyet vericidir, MAFSAD’ın kapısı fotoğraf sanatına gönül vermiş, fotoğraf sanatına ilgi duyan herkese sonuna kadar açıktır” dedi.

Kursiyerlerden Nursel Kaplan hem çalıştığını, hem de üniversite öğrencisi olduğunu, fotoğrafı çok sevdiği için de arta kalan zamanlarını fotoğrafa ayıracağını ve bu kapsamda kursa katıldığını, fotoğraf konusunda kendisini geliştirmek istediğini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız