SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fotoğraf İçin Sıraya Girdiler"

0
Güncellendi - 2017-10-19 02:12:19
A- A+ PAYLAŞ

Ankara'daki 'Malatya Tanıtım Günleri'nde Hekimhan Stantı'na gösterilen ilgi nedeniyle, ilçe belediye başkanı Ali Seydi Millioğulları teşekkür etti.

Hekimhan Belediyesi'nin 12- 15 Ekim arasında gerçekleştirilen tanıtım günlerine ilişkin basın bülteni şöyle:

"Hekimhan Sazlıca Halk oyunları ekibi 4.Malatya Tanıtım Günlerine damga vurdu. Ankara’lıların yoğun ilgisini çeken halk oyunları ekibiyle fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar sıraya girdi.

Ankara'da düzenlenen "4.Malatya Tanıtım Günleri" kapsamında açılan yaklaşık 50 stantta kentin tarihi ve doğal güzellikleriyle ekonomik değerleri tanıtıldı.

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda Malatya'daki tüm kamu kurum ve kuruluş, oda ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 12 Ekim'de Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde başlayan Malatya Tanıtım Günleri etkinliği 15 Ekim'de son buldu.

Etkinlikler kapsamında açılan yaklaşık 50 stantta kentin tarihi, doğal güzellikleriyle ekonomik değerleri tanıtıldı. Malatya'nın bütün değerleriyle tanıtıldığı programda Ankara'da Hekimhan rüzgarı esti. Ziyaretçi izdihamının yaşandığı programa vatandaşların yanı sıra siyasetçi ve bürokratlar da yoğun ilgi gösterdi.

Hekimhan Kaymakamlığı ve Belediyesi standında ziyaretçilere Maden, Halk oyunlarının yanı sıra Ceviz ve Alıç ürünleri ikram edildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katılımıyla açılışı yapılan Malatya Tanıtım Günleri'ndeki stantları AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Cevdet Yılmaz, Eski TBMM Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil, Malatya eski Milletvekili Cemal Akın, Malatya eski valilerinden Ulvi Saran, Halil İbrahim Daşöz, büyükelçiler, yazarlar ile devlet, siyaset ve spor adamı ziyaret etti.

Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları yaptığı açıklamada; “Hekimhan Demir Madeni ile birlikte yükselen önemli Sanayi vasıflarına, madde ile manayı en iyi şekilde mezcetme kapasitesine sahip önemli bir merkez konumundadır.

Modernle klasiğin, eski ile yeninin, sanayi ile tarımın, tarihle kültürün, sanatla turizmin harmanlandığı, İpekyolu üzerine kurulmuş efsane bir ilçedir. Hekimhan, İnanç ve kültürlerin toprağında doğduğu, medeniyetin kavşağında buluştuğu, mimarinin ve yanık içli nağmelerin gür seslerde türküye dönüştüğü noktadır.

Malatya ve Hekimhan en önemli Sanayi bölgesi olmayı hak ediyor. Hekimhan’ımız Demir madeninden Cevize, mutfaktan müziğe, el sanatlarından arkeolojiye ve kış turizmine kadar çok farklı alanlarda gezilmesi gereken şirin bir ilçedir.

Hekimhan Türkiye’deki ilk on handan biri olan Taşhanı, Hitit Kitabesi, Kiliseleri, Köprülü Mehmet paşa Camisi ve Hamamı, Geyik Çifliği, Dipsiz gölü, Girmana Kanyonuyla türkülere, şiirlere ilham kaynağı olmuş doğayla barışık müstesna bir ilçedir.

Hekimhan’ın sahip olduğu bu tarihsel ve kültürel birikimi Vaylo Dede, Sadık Baba ve Esiri Baba gibi değerler, bir inanç merkezi haline getirmektedir. Bu konumuyla da Türkiye’de en önemli inanç turizmine hedef olmayı fazlasıyla hak etmektedir.

Hekimhan Belediyesi olarak Tek hedefimiz var o da Hekimhan’ı tüm alanlarda hak ettiği seviyeye taşımaktır. Hekimhan ve Hekimhanlılar tüm bu çalışmaların en iyisine layıktır.

Malatya Günleri fuarında emeği geçen Malatya Valimize, Büyükşehir Belediye başkanımıza ve Bizlere ev sahipliği yapan Ankara Valimize ve Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür ediyorum” dedi."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız