SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Fotoğraf Kompozisyonu' Dersi..

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:54:45
'Fotoğraf Kompozisyonu' Dersi..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) Başkanı İnan Orhan, İnönü Üniversitesi’nde fotoğraf kompozisyonunu anlattı.

İnönü Üniversitesi Fotoğrafçılık Topluluğu’nun davetlisi olarak üniversiteye gidip fotoğraf sevdalısı gençlerle kompozisyonu konuşan MAFSAD Başkanı Orhan, üniversitede olmanın ve fotoğraf gönüllüsü insanlarla fotoğraf konuşmanın keyif verici olduğunu belirtip, etkinliğin güzel geçtiğini¸ geçmiş yıllarda da Üniversitenin Fotoğraf Topluluğu ile birlikte güzel çalışmalar yaptıklarını, topluluk başkanı Ali Yusuf Çakıl’ın özverili çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Fotoğrafta kompozisyonun çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan İnan Orhan, kompozisyonun öğeleri olan belirginlik, bütünlük¸ denge, orantı, yerçekimi, sadelik, ritim, ışık, kontrast, doku, keskinlik ve armoni (uyum) gibi konular üzerinde durarak, kompozisyonun her öğesi için örnek fotoğraf sundu ve bu sayede konunun daha iyi anlaşılmasını sağladı.

Ders bitiminin ardından basına bilgi veren İnönü Üniversitesi Fotoğrafçılık Topluluğu Başkanı Ali Yusuf Çakıl ise her eğitim öğretim yılında topluluğa üye olanlara yönelik fotoğraf eğitimleri gerçekleştirdiklerini, bu yıl da yaklaşık 70 kişilik gruba temel fotoğraf eğitimi verdiklerini, alana çıkıp çekimler yaptıklarını, üyelerin çok istekli olduklarını ve fotoğraf çekmekten zevk aldıklarını belirtti. Temel fotoğraf eğitiminin ardından MAFSAD’ın destekleriyle, Başkan İnan Orhan tarafından iki ayrı grup şeklinde yaklaşık 70 kişiye kompozisyon dersi anlatıldığını kaydeden Topluluk Başkanı Çakıl, MAFSAD Başkanı İnan Orhan’a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Ücretsiz Kurs

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) tarafından 50 kişiye ücretsiz fotoğrafçılık kursu verilecek.

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) Başkanı İnan Orhan, SODES kapsamında yürüttükleri ‘Fotoğraf Aşkına’ adlı proje çerçevesinde yaklaşık 50 gence ücretsiz fotoğraf eğitimi vereceklerini söyledi.

Orhan, kurslarının Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün katkılarıyla açılacağını ve kurs sonunda katılımcılara sertifika verileceğini belirtti.

Başkan Orhan, ‘Fotoğraf Aşkına’ isimli projenin anlamlı ve bir çok etkinliği içerisinde barındıran bir proje olduğunu, projelerinin Malatya Valiliği ve Kalkınma Bakanlığı tarafından uygulamaya değer görüldüğünü, proje sayesinde birçok kişinin fotoğraf sanatına ilgi duymasını sağlayabileceklerini söyledi.

Orhan, “Fotoğraf Aşkına projesi bizim için çok önemli bir projedir. Proje kapsamında gerçekleştireceğimiz en önemli etkinliklerden biri olan fotoğrafçılık eğitimlerini oldukça önemsiyoruz. Kurs kayıtlarına yoğun bir ilgi vardı. Bu yüzden katılımcı üst limitimizi 50’ye çıkarmıştık, şu an 50 sayısına ulaştık ve kursiyer alımını sonlandırdık. Kayıt aldığımız 50 kişiyle birlikte, 14 Aralık Cumartesi günü eğitimler için start vereceğiz. Eğitimlerimiz cumartesi ve pazar günleri olmak üzere haftada iki gün, 16.00 ile 18.00 saatleri arasında gerçekleşecektir” dedi.

MAFSAD’ın yaptığı diğer etkinlikler ve proje duyuruları için facebook/MAFSAD ve facebook/fotografaskinaprojesi adlı facebook sayfalarının ziyaret edilebileceğini söyleyen İnan Orhan, derneklerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız