SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fotoğraf ve Hikaye Yarışması

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya Eski Fotoğrafları ve Hikayeleri Derleme Yarışması açıldı.

Malatya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; "İlimizin zengin tarihi ve kültürel birikimini gün yüzüne çıkarmak, bu amaçla bilgi ve belgelerin kayıt altına alınarak korunmasını sağlamak ve gençlerimizin ilimiz yerel tarih araştırmalarında yer almalarını sağlayarak zengin tarihi mirasımıza sahip olma bilincini uyandırmak amacıyla "Malatya Eski Fotoğrafları ve Hikayeleri Derleme Yarışması" düzenlenmiştir.

İlimizde yürütülen yerel tarih ve halk bilim araştırmalarında karşılaşılan en büyük engel, sahip olduğumuz zengin ve köklü geçmişi günümüze taşıyan tarihi bilgi ve belgelere ulaşmada yaşanan sorunlardır. Bu eksikliğin giderilmesi amacıyla Valiliğimiz girişim ve öncülüğünde kurulan "Malatya Kent Arşivi ve Araştırmaları Merkezi" çalışmalarını sürdürmektedir." ifadeleri kullanıldı.

"Bu kapsamda Malatya Kent Arşivi ve Araştırmaları Merkezi'nce, "Fotoğraflar Sizden Anılarınızı Yaşatmak Bizden" sloganıyla düzenlenen yarışmaya, ilk ve ortaöğretim öğrencileri iki ayrı grup olarak katılabilecektir. 1990 yılı öncesi döneme ait fotoğrafların katılabileceği yarışma, "Kişi Fotoğrafları", "Mekan Fotoğrafları","Obje Fotoğrafları" ve "Olay Fotoğrafları" olarak dört ayrı kategoride düzenlenecektir." denilen açıklamada, daha sonra şunlar belirtildi:

"Malatya'nın yöresel kültürünü görsel olarak derlemek, gençlerimize kültürel değerlerimizin önemini kavratmak, Malatya'nın kültürel hafızasına katkı sağlayarak, elde edilen verileri arşivlemek, elde edilen arşivi araştırmacıların incelemesine açmak amacıyla düzenlenen yarışmanın son başvuru tarihi 17 Haziran 2011'dir. Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimiz, katılım koşullarına ilişkin Şartname ve Yarışma Katılım Formu'nu Valiliğimiz internet sitesinden (www.malatya.gov.tr) veya Malatya Kent Arşivi ve Araştırmaları Merkezi'nden temin edebileceklerdir. Müracaatlar okul müdürlüklerine yapılacaktır.

İlimiz kültür hayatına sağlayacağı katkı yanın da, öğrencilerimiz için eşsiz bir deneyim olacak Malatya Eski Fotoğraflar ve Hikayeleri Derleme Yarışması, aynı zamanda katılımcılar için ilimizin zengin kültür ve tarihine yönelen bir keşif serüveni olacaktır.
Bu nedenle, ilimiz kültürel değerlerinin gün yüzüne çıkarılmasındaki katkı yanında, öğrencilerimizin kişisel gelişimleri bakımından taşıdığı önem göz önünde bulundurularak gençlerimizin yarışmaya katılmaları konusunda teşvik edilmeleri, cesaretlendirilmeleri ve desteklenmeleri beklenmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız