SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fotoğraf Yarışmasında Son Günler

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın doğal, kültürel, tarihsel, turistik ve sanatsal zenginliklerinin fotoğraflara yansıtılması amacıyla Malatya Belediyesi tarafından düzenlenen, “Fotoğrafların Diliyle Malatya” konulu Fotoğraf Yarışmasına başvurular devam ediyor.

Basın Yayın Müdürlüğü tarafından yarışma ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi :

Yarışmaya, Malatya Belediyesi personeli, Yürütme Kurulu ve Seçici Kurul üyeleri dışında on sekiz yaşından büyük herkes katılabilecek. Fotoğraflar analog veya dijital fotoğraf makineleriyle çekilebilecek. Yarışmaya gönderilecek fotoğrafların, başka bir yarışmada derece almamış olması gerekiyor. Yarışmaya, sergilenmiş veya yayınlanmış fakat ödül/derece almamış fotoğraflar da katılabilecek. Eserler renkli baskı olarak gönderilecek. Her yarışmacı en fazla 4 eserle katılabilecek. Eserler, Malatya Belediyesi’ne elden ya da posta ile gönderilebilecek.

Geçen yılın Ağustos ayı başından itibaren başlayan yarışma, hazırlanan takvime göre 24 Nisan 2006 tarihinde sona erecek. Seçici kurul, değerlendirme toplantısını 2 Mayıs 2006 tarihinde yapacak. Sonuçlar bir hafta sonra 8 Mayıs 2006 tarihinde açıklanacak ve 15 Mayıs 2006 tarihinde de sergi ile ödül töreni gerçekleştirilecek.

Yarışma Jürisi, Türkiye çapında tanınmış, alanında uzman olan Fotoğraf sanatçılarından oluşturuldu:

Ramazan Öztürk (Gazeteci-Fotoğraf Sanatçısı), İsa Çelik (Fotoğraf Sanatçısı), Kadir Can (Gazeteci-Fotoğraf Sanatçısı), Gültekin Tetik (Fotoğraf Sanatçısı), Celal Yalvaç (Fotoğrafçı-Yazar), Malatya Belediyesi Temsilcisi)

“Fotoğrafların Diliyle Malatya” Fotoğraf Yarışması’nda; birincilik, ikincilik, üçüncülük ödüllerinin yanı sıra, 3 adet mansiyon ödülü verilecek. Buna göre birinci gelecek olan eser sahibine 3 bin YTL ve Altın Kayısı, ikinciye 2 bin YTL ve Gümüş Kayısı, üçüncüye ise Bin YTL ve Bronz Kayısı hediye edilecek. Yarışma sonunda 3 esere de 500’er YTL’lik mansiyon ile teşekkür plaketi verilecek.

Şartnameye göre, sergilenmeye değer bulunan fotoğrafların sahipleri, 50 YTL ödeme karşılığında eserlerinin Malatya Belediyesi arşivinde kalmasını kabul edecekler. Bu fotoğrafların istenildiğinde sergilenmesi, yarışmaya ilişkin duyurularda ve basın bültenlerinde, yarışma katalogunda ve benzer faaliyetlere ilişkin basılı materyallerde kullanılması halinde, isimlerinin eserle birlikte anılması şartıyla herhangi bir hak talebinde bulunmayacaklar.

Malatya’daki Fotoğrafçılık sektörünün önde gelen 3 firması olan “Star Fotoğrafçılık”, “Gökkuşağı Fotoğrafçılık” ve “Foto Kemiksiz” yarışmaya destek verdiler. “Fotoğrafların Diliyle Malatya” konulu yarışmanın Malatya’da fotoğrafçılık sektörüne büyük ölçüde bir hareketlilik kazandırması da bekleniyor.

Kısa adı TFSF olan Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından (Onay no: 2005/29) desteklenen yarışma ile ilgili katılım formu ve her türlü bilgiye aşağıdaki adreslerden ulaşılabilir:

Yarışma Sekreteri : Muhammed Derindağ
E-mail : kultur@malatya.bel.tr
Web URL : www.malatya.bel.tr
Tel: 0 422 326 57 70-289 ve 371 54 54
Fax : 0 422 371 54 54
Adres : Malatya Belediyesi Kültür Sanat Müdürlüğü,
Mehmet Buyruk Caddesi 44200 MALATYA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız