SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fotoğrafçı Dedi ki.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:51:22
A- A+ PAYLAŞ

Uydu üzerinden yayın yapan Malatya merkezli Türkiyem TV ve TV Malatya’da Ali Cengiz tarafından hazırlanıp sunulan ‘Türkülerle Anadolu’ programına katılmak üzere  Malatya’ya gelen TRT 6 programcısı ve Halk Müziği Sanatçısı Hozan Fate, sanatçılık hayatının 2. konserini 23 yıl önce Malatya’da verdiğini belirterek “Malatya bu bakımdan benim için çok özel bir şehir” dedi. 

Sanatçı, 23 yıl önceki konserinde, Malatyalı dinleyicilerden şaşırtıcı düzeyde ilgi gördüğünü ifade ederek “Konser öncesi ve sonrası o kadar çok dinleyicim benimle fotoğraf çektirdi ki, bir süre sonra fotoğrafçı bana, ‘Abla Allah senden razı olsun. Bugün senin sayende çok para kazandım. Sen her yıl Malatya’ya gelip bir konser versen harika olacak benim için’ dedi” diye konuştu. 

Türkiyem TV’deki Program İçin Malatya’ya Geldi 

TRT 6’da sabah kuşağında hafta içi hergün yayınlanan ‘Fate İle Günbegün’ programını sunan Halk Müziği Sanatçısı Hozan Fate, Malatya Kültür ve Turizm Şube Müdürü Ali Cengiz tarafından hazırlanan ve Türkiyem TV – TV Malatya ortak yayını ile ekrana gelen ‘Türkülerle Anadolu’ programına katılmak üzere Malatya’ya geldi. 

Bir diğer halk müziği sanatçısı ve bağlama ustası Veysi Bulut ile birlikte Cuma günü yayınlanan ‘Türkülerle Anadolu’ programına katılan sanatçı, 2 saati aşkın süren program boyunca Türkçe ve Kürtçe türküler seslendirdi. 

Program sonrasında Malatya’ya ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaşan Hozan Fate, Malatya’nın kendisinin sanatçılık kariyerinde çok özel bir yeri olduğunu söyledi. Sanatçılık yaşamında ikinci konserini memleketi Van’dan sonra Malatya’da verdiğini söyleyen sanatçı “Malatya bu bakımdan benim için çok önemli bir şehir. Duygu dünyamda özel bir yere sahip. Bu yüzden Malatya’da bulunmaktan çok mutluyum” dedi. 

Sanatçı, Malatya’da 23 yıl önce verdiği konser sırasında yaşadığı ilginç bir anekdotu da aktardı. “Henüz cep telefonlarının olmadığı, yani herkesin cebinde fotoğraf çeken ya da görüntü kaydeden bir telefonun olmadığı zamanlar. Sanatçılık kariyerimde çok önemli bir çıkış yapmamı sağlayan Van’daki ilk konserimden sonra ikinci konser için Malatya’ya geldim. Çok büyük bir kalabalık vardı konserde. Şaşırtıcı düzeyde bir ilgi gördüm. O kadar çok dinleyicimle fotoğraf çektirdim ki, fotoğrafçı ‘Abla Allah senden razı olsun. Bugün senin sayende çok para kazandım. Sen her yıl Malatya’ya gelsen bir konser versen harika olacak benim için’ dedi”. 

TRT Ekibi İle Birlikte Sultansuyu Harası’nı Ziyaret Etti

TRT 6 Programcısı Hozan Fate daha sonra Sultansuyu Harası’nı ziyaret etti. Sanatçının TRT 6’da sunduğu programın yapımcısı, ve yönetmeninin yanısıra bağlama sanatçısı Veysi Bulut’un da katıldığı ziyarette Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdür Yardımcısı Üzeyir Önder Akyel ve Atçılık Şefi – Veteriner Abdullah Güler burada yetiştirilen ve yarış sahalarının yıldızı olan atların yaşamı, bakımı ve Malatya ekonomisine yaptığı katkıları anlattı. 

Sultansuyu Harası’nın ziyaretçileri daha sonra atların bebeklikten itibaren yetiştirilmeye başlandığı tavlaları ziyaret etti, geziye çıkarılan atların koşularını izledi. 

Atları çok sevdiğini söyleyen Hozan Fate, Sultansuyu Harası’na hayran kaldığını söyledi.

TRT ekibi ise, sanatçının sunduğu programda kullanılmak üzere Sultansuyu Harası’ndaki tay ve atların gündelik yaşamıyla ilgili çekim yaptı. 

Haber-Fotoğraf: Niyazi DOĞAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız