SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fotoğrafçılar Mecliste

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:36:07
Fotoğrafçılar Mecliste
A- A+ PAYLAŞ

Adapazarı Fotoğrafçılar Ressam ve Tabelacılar Odası Başkanı Cevat Davulcu, 20 ilin fotoğrafçılar odası başkanları ile birlikte TBMM’ye giderek MHP, CHP ve AK Parti grup başkan vekillerine fotoğrafçı esnafının sıkıntılarının ilettiklerini söyledi. 

20 ilin fotoğrafçılar odası başkanı Ankara’ya giderek TBMM’de MHP, CHP ve AK Parti grup başkan vekillerini ziyaret etti. Fotoğrafçıların sorunlarını anlatmak için yapılan ziyarete Adapazarı fotoğrafçılar ressam ve tabelacılar odası Başkanı Cevat Davulcu’da katıldı. İlk olarak MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, ardından CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ve son olarak AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın’ı ziyaret eden fotoğrafçılar Tapu Kadastro Genel Müdürü Davut Güney’i de ziyaret etti.

Ziyaretlerle ilgili bilgi veren Davulcu, “Yeni çıkacak kimlik kartlarının fotoğraflarının kimin çekeceği konusunda bir söylenti vardı. Nüfus müdürlüklerinde dijital vesikalık fotoğraf çekimi yapılacağı belirtiliyordu. Bu fotoğrafçı esnafının rahatsız eden bir durum ve bu konudaki sıkıntımızın yanında bazı illerde tapu dairelerinde de benzer durumlar yaşandığını dile getirdik. Bunların yanında kent merkezlerine konulan fotokabinlerin mesleğimize verdiği zararı anlattık. Devlet dairelerinde çalışan ancak boş vakitlerinde fotoğrafçılık yapanlarında esnafımıza zarar verdiğini dile getirdik. Okullarda fotoğraf çekimlerin de amatör fotoğrafçılar devreye girerek idarenin veya öğretmenlerin fotoğrafının bedavaya çekip öğrencilerden para topluyor. Bunu AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın’a söyledik. Oda bizden bununla ilgili milli eğitim müdürlükleriyle yaptığımız yazışmaları içeren ayrı bir dosya istedi. Fotoğrafçı esnafının yaşadığı sıkıntıların genel olarak TBMM’deki muhalefet ve iktidar partilerinin grup başkan vekillerine aktardık” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız