SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fotoğrafçılık Müzesi Kuruluyor

0
Güncellendi - 2016-01-15 16:53:29
Fotoğrafçılık Müzesi Kuruluyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Fotoğrafçılık Müzesi kurulması için çalışma başlatıldı.

Sanat Galerisinde kurulacak olan Fotoğrafçılık Müzesinde fotoğraf makineleri ve aparatları yer alacak. Fotoğrafçılığın başladığı bin 800’lü yıllardan günümüze kadar olan makinelerin sergileneceği müzede, dijital makinelerin olmadığı dönemlerde kullanılan fotoğraf filmleri ile çeşitli fotoğraflar ve film afişleri ziyaretçilerle buluşturulacak.

İlk etapta yaklaşık 500 adet makine, makine aparatı ve ilgili dokümanlardan oluşan eserlerin yer alacağı müzenin daha sonra müstakil bir mekana taşınarak 2 bin 500 adet eserin sergilenmesi planlanıyor.

Fotoğrafçılık Müzesinde ayrıca 'Malatya Hatırası' köşesinin de oluşturulacağı belirtildi. 'Malatya Hatırası' köşesinde, ziyaretçilerin tarihte olduğu gibi perde içinden siyah-beyaz fotoğraflarının çekilerek, anında kendilerine sunulmasının hedeflendiği kaydedildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ilker Kumral (8 yıl önce)
    Fotoğraf Müzesi kurulması isteminiz sebebiyle Malatya Büyük Şehir Belediye Başkanlığınızı gönülden kutlamak isterim. Bu övünç verici girişimin hizmet ayaklarına götürüldüğü halde duyarsız kalmış bazı Büyük Şehir Belediye Başkanlıklarına örnek ve ibret olmasını dilerken kültür adına çıkılmış olan bu projenin tez vakitte gerçekleşmesini ve başarılı sonuçlara ulaşmasını temenni ediyorum. Asıl olan bu türden projelerin sözden ziyade fiiliyata geçmesidir. Fotoğraf teknolojisinin günümüzde ulaşmış olduğu bu yere nasıl vardığını, müze mekânınızda genç kuşaklara tüm bilimsellik ve görselliği ile yansıtmak işin ruhu açısından çok etkili olduğu düşüncemi bir kez daha belirtmek isterim. Saygılarımla, İlker Kumral İzmit
    0
    0
    Yanıtla